• Θα…Θα…Θα…

  12:55 πμ, Δευτέρα 09 Απρ 2012 12:55 πμ, Δευτέρα 09 Απρ 2012

  Σε λιγότερο από δύο χρόνια πρόκειται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας, μετά από παύση των εργασιών περίπου τριών ετών.

  «Ξεκινά η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη– Προμαχώνας, μήκους 96 χλμ, ο πιο σημαντικός κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού. Το έργο αυτό βοήθα στην ανάπτυξη της χώρας και κυρίως του νομού Σερρών και του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ θα παρέχει και οδική ασφάλεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης κατά την επίσκεψή του στο Στρυμονικό και τον επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών.

  Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων δεν απέφυγε να στρέψει τα βέλη του στην πρώην κυβέρνηση, της ΝΔ, κατηγορώντας τη για τη διακοπή του έργου και την ανεπαρκή, όπως τη χαρακτήρισε, εποπτεία του. «Είναι πολύ λυπηρό που το καλοκαίρι του 2009 σταμάτησε η κατασκευή του άξονα αυτού και έμειναν ημιτελή τα έργα. Αυτό με ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρείας που άφησε και απλήρωτους τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα, λόγω της εποπτικής ανεπάρκειας της τότε διοίκησης και της τότε κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης. Η επανέναρξη των εργασιών του οδικού άξονα έχει προσδιοριστεί μέσα στον Μάιο και θα ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών.

  Την ίδια ώρα, ο κ. Μαγκριωτης ανακοίνωσε και την κατασκευή γέφυρας στο δημοτικό διαμέρισμα του Στρυμονικού, η οποία, όπως τόνισε, χρήζει άμεσης αντικατάστασης καθώς η υφιστάμενη κατασκευάστηκε πριν από 60 χρόνια.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα