Ξυδάκης: Σήμερα είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία

«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία, δεν είναι κάθε μέρα το ίδιο, υπάρχουν διάφορα προσκόμματα, διάφορες δυσκολίες» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, και συμπλήρωσε:

«Διαπραγμάτευση είναι, δεν είναι γραμμική ροή, στην οποία όλα κυλούν ομαλά, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία και μάλλον θα είναι στην κατεύθυνση μίας λύσης – πακέτο».

Στο ερώτημα αν εννοεί ότι θα περιλαμβάνει και το χρέος, ο Νίκος Ξυδάκης απάντησε:

«Θα θέτει τα θεμέλια για τη ρύθμισή του και θα έχει μέσα του -αυτή είναι η επιθυμία της Ελλάδας και αυτή, νομίζω, είναι η επιθυμία της σώφρονος Ευρώπης- να έχει το ‘σπέρμα’, τον πυρήνα της ανάπτυξης».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος στο εσωτερικό του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού σημείωσε:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποσταθεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη στιγμή, αν το δούμε ιστορικά, μακροσκοπικά στο πολιτικό πεδίο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συνεκτική, πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα.

Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Έλληνες αναλυτές, το ξέρουν και αρκετοί ξένοι και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού».

Στην επισήμανση ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δημιουργεί την αίσθηση ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι πολύ ισχυρή, ο ίδιος υπογράμμισε:

«Είναι ισχυρή και μερικές φορές προς μια υγιή κατεύθυνση, να κοιτάνε το καλό της χώρας, δεν κοιτάνε το προσωπικό τους καλό.

Εφόσον οι αποφάσεις λαμβάνονται στο κοινοβούλιο, κανείς δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, εφόσον έχεις μια συμφωνία, η οποία είναι προωθητικός συμβιβασμός. Αυτή είναι η μέριμνα. Εφόσον δούμε τη συμφωνία, μπορούμε να δούμε και τι πράττεις πολιτικά.

Η εκτίμησή μου είναι ότι αν είναι μια συμφωνία, η οποία περιέχει κάποια προωθητικά χαρακτηριστικά, κυρίως την αναπτυξιακή διάσταση και τον σεβασμό των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει πολιτική σελίδα, δηλαδή να μπει στη δεύτερη φάση της μεταπολιτευτικής ιστορίας, να κλείσει ένας κύκλος και ανοίξει ένας άλλος.

Εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι μια δύναμη ανόρθωσης και εξυγίανσης, μιας πραγματικής μεταρρύθμισης».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: Θέλω και θα είμαι υποψήφιος αρχηγός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ