Στρατούλης: Δεν είναι πιστωτικό γεγονός η μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ

Η πληρωμή μισθών και συντάξεων και η χρηματοδότηση της υγείας και της παιδείας έχει προτεραιότητα έναντι της καταβολής της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Αν λοιπόν διαπιστώσουμε ότι δεν περισσεύουν χρήματα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πει ότι προτεραιότητα έχει να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προσέθεσε πως εφόσον ο υπουργός Οικονομικών κρίνει ότι δεν υπάρχει ρευστότητα τότε η επιλογή είναι η πληρωμή των υποχρεώσεων προς το εσωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε πως η μη πληρωμή της δόσης στις 5 Ιουνίου δεν θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός διαψεύδοντας τα σενάρια περί capital control.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επανέλαβε ότι οι δανειστές επιμένουν στη διατήρησή της που θα φέρει μείωση των επικουρικών συντάξεων μέχρι και 90%.

Τέλος, προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βίτσας και η… ευλυγισία της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να ακουστεί πάνω από τον κ. Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ