Πανούσης: Έπρεπε να με πάρει τηλέφωνο η Κωνσταντοπούλου

Αιχμές για τη στάση που κράτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ό,τι αφορά το περιστατικό με αστυνομικό διευθυντή, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

“Θεώρησα ότι (σ.σ. η κα Κωσταντοπούλου) έπρεπε να με πάρει τηλέφωνο. Εγώ ήμουν σε περιοδεία όταν το έμαθα. Δεν μου αρέσει να αντιδρώ εν θερμώ, δεν έκανα καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που με έπαιρναν τηλέφωνο, ούτε είπα “ουδέν σχόλιο”. Είπα “δεν σχολιάζω”. Μου έλεγαν, “ελάτε τώρα που μας το κρύβετε, δεν μας λέτε ότι σας πήρε η πρόεδρος της Βουλής”. Δεν με πήρε τηλέφωνο. Το να την πάρω εγώ θα ήταν σαν να την ελέγχω, περίπου σαν να της λέω “τι είναι αυτό που έκανες;”. Οπότε δεν ήθελα τέτοια συζήτηση” είπε ο κ. Πανούσης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84»

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι η πρόεδρος της Βουλής υπερέβη το ρόλο και τις αρμοδιότητές της την στιγμή εκείνη, ο κ. Πανούσης απάντησε: “Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το είδε. Πράγματι αισθάνεσαι ότι είναι οριακά θεσμική αυτή η λειτουργία, για να μην πω αντιθεσμική ή παραθεσμική, διότι είδε κάτι που δεν της άρεσε, αύριο θα πάει σε ένα νοσοκομείο και μπορεί να δει κάτι που δεν θα της αρέσει, θα πάει σε ένα στρατώνα, οπουδήποτε”.

“Γι’ αυτό ισχύει η λεγόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τηλεφωνείς στον αρμόδιο υπουργό, φορέα, δήμαρχο και του λες “δεν μου αρέσει αυτό, σε παρακαλώ διόρθωσε το”. Δεν το κάνεις μόνος σου, διότι με αυτή την έννοια κάνεις πλέον οριζόντιες αρμοδιότητες. Αυτό είναι προβληματικό” πρόσθεσε ο κ. Πανούσης. 

 

 Διαβάστε επίσης

Συγχαρητήρια του Πανούση στον αξιωματικό που ήρθε τετ α τετ με την Κωνσταντοπούλου

Τι λέει ο αστυνομικός που δέχτηκε τις παρατηρήσεις της Κωνσταντοπούλου

Στο πλευρό της Κωνσταντοπούλου ο Στάθης Παναγούλης

Επίθεση της Κωνσταντοπούλου στα ΜΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ