Σκληρή εσωκομματική κριτική στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

  • επικοινωνία

23 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αγαθάγγελος
  • Αγαθαγγέλα
  • Διονύσιος
  • Διονύσης
  • Διονυσία
  • #Κορονοϊός

  • Σκληρή εσωκομματική κριτική στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    7:50 μμ, Σαββατο 23 Μάι 2015 7:50 μμ, Σαββατο 23 Μάι 2015

    Πολιτική

    Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

    Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκείται από επιμέρους στελέχη στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Να προετοιμάσουμε τον λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε», είπε ο Θανάσης Πετράκος, ζητώντας από την κυβέρνηση να μη λέει ότι είναι όλα καλά και υποστηρίζοντας πως «δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ».

    «Για μας δεν είναι ούτε πάση θυσία στο ευρώ, ούτε πάση θυσία συμφωνία» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη με συμφέροντα και πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα της. Χαρακτήρισε άλλωστε λάθος τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο», είπε, ζητώντας η κυβέρνηση να μη μπει στη λογική των ισοδύναμων.

    Στην πρότασή του για καθυστέρηση πληρωμών επέμεινε από την πλευρά του ο Γιάννης Μηλιός, που διαβάζοντας ένα απόσπασμα από non paper της κυβέρνησης επικρότησε τη θέση της υπέρ της αποκατάστασης της ρευστότητας. «Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία», είπε, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο.

    Όσο για αυτά που γράφτηκαν για τον ίδιο περί κριτικής που ασκεί από πικρία, σχολίασε ότι «πάντα χρειάζεται μια νέα Αυριανή και ένας νέος αυριανισμός, αλλά όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ»... «Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση και ο αντίπαλος πρέπει να φοβάται», είπε, διαπιστώνοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

    Επέμεινε ότι «δεν πρέπει να υπογράψουμε μια συμφωνία που δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας και με τις δεσμεύσεις μας» και πως «δεν πρέπει να πληρώσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση».

    «Η καθυστέρηση πληρωμών δεν είναι πιστωτικό γεγονός απέναντι σε θεσμικούς δανειστές. Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ (εφόσον πιεστούμε) γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χωρά σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», κατέληξε.

    Στον αντίποδα, να καταθέσουν δικό τους πρόγραμμα όσοι μιλούν για ρήξη ζήτησε ο Στέλιος Παππάς. Σημειώνοντας ότι η συνολική ρήξη σημαίνει χρεοκοπία, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των πολλών μικρών ρήξεων.

    Πηγή:real.gr

    Διαβάστε επίσης

    Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

    Ποιος διέκοψε την ομιλία του Τσίπρα για την ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

    • ΣΥΡΙΖΑ
    • ΤΣΙΠΡΑΣ
    • ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ
    • ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
    • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Παρουσία - έκπληξη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

      Παρουσία - έκπληξη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    • Ποιος διέκοψε την ομιλία του Τσίπρα για την ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

      Ποιος διέκοψε την ομιλία του Τσίπρα για την ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕ...

    • Handelsblatt: Νέα χρήματα για την Ελλάδα; Ναι αλλά...

      Handelsblatt: Νέα χρήματα για την Ελλάδα; Ναι αλλά...

    • Ποτάμι: Ο Τσίπρας απολογήθηκε στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

      Ποτάμι: Ο Τσίπρας απολογήθηκε στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖ...

    • Δείτε πως χαιρετήθηκαν Βαρουφάκης - Τσακαλώτος - ΦΩΤΟ

      Δείτε πως χαιρετήθηκαν Βαρουφάκης - Τσακαλώτος - ΦΩΤΟ

    • Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καλοπιάσει τους δικούς του

      Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καλοπιάσει τους ...

    • ΠΑΣΟΚ: Ο λαός δεν έμαθε τίποτα υπεύθυνο από τον κ. Τσίπρα

      ΠΑΣΟΚ: Ο λαός δεν έμαθε τίποτα υπεύθυνο από τον κ. Τσίπ...

    • Τσίπρας σε Πιτέλα: Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας - ΒΙΝΤΕΟ

      Τσίπρας σε Πιτέλα: Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας - ΒΙΝΤΕΟ...

    • Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

      Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις - ...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑