• Σκανδαλίδης: Οι εξελίξεις θα επιβάλουν την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς

  12:57 μμ, Παρασκευή 22 Μάι 2015 12:57 μμ, Παρασκευή 22 Μάι 2015

  Την ανάγκη «να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά καινούργιο, να αναγεννηθεί η παράταξη συνολικά» επεσήμανε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να περιμένουμε από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και ποια στάση θα κρατήσει ο ίδιος.

  «Έχω μια άποψη για το ΠΑΣΟΚ την οποία την έχω, όπως ξέρετε, από το 2007. Προηγείται η πολιτική των προσώπων. Όσο το ΠΑΣΟΚ δεν αποφασίζει ότι έκλεισε ο κύκλος του αυτός, ο συγκεκριμένος και ότι πρέπει να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά καινούργιο, να αναγεννηθεί η παράταξη συνολικά και αυτό μπορεί να απαιτήσει μια πορεία πολύ τολμηρή και δύσκολη, όσο δεν το αποφασίζει αυτό και δεν προσδιορίζει τους όρους και της προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνει αυτή η υπέρβαση, τόσο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει νόημα να υπάρχει» σημείωσε ο κ. Σκανδαλίδης και συμπλήρωσε:

  «Άρα το συνέδριό του πέρα από την εκλογή του αρχηγού, είναι πάρα πολύ κρίσιμο σε αυτή την κατεύθυνση. Αν μου ζητάτε λοιπόν εμένα να τοποθετηθώ πριν πάρει τις σωστές αποφάσεις το συνέδριο, γιατί υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για την πορεία της παράταξης, να πω αν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος είναι σαν να βάζω το κάρο μπροστά από το άλογο. Δεν θέλω. Είμαι «παρών» στις εξελίξεις, έτσι κι αλλιώς, κάθε φορά με τις θέσεις μου τις πολιτικές τις οποίες θα υπερασπιστώ και ανάλογα με τις αποφάσεις θα δούμε τι θα γίνει».

  Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο ανασύνθεσης του χώρου της κεντροαριστεράς, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει περιθώριο συζήτησης με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ή με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

  «Οι εξελίξεις θα επιβάλουν την ανασύνθεση. Οι εξελίξεις οι ίδιες. Όπως είναι σήμερα τα κόμματα, ο μεν κύριος Θεοδωράκης έχει μια άποψη και μια τακτική που δεν διευκολύνει τη συζήτηση, για λόγους ευνόητους και για λόγους που αφορούν το κομματικό του συμφέρον. Σε ό,τι αφορά το κόμμα του κ. Παπανδρέου, ήταν ένα κόμμα που διέσπασε το χώρο και είναι πάρα πολύ δύσκολη η επικοινωνία σε επίπεδο κομμάτων».

  Συνέχισε δε λέγοντας: «Από την άλλη μεριά όμως η βάση της παράταξης είτε έχει ψηφίσει το Ποτάμι, είτε έχει ψηφίσει το ΚΙΔΗΣΟ, είτε έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως κι αυτή που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ένα τεράστιο, όπως ξέρετε, κομμάτι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και είναι προβληματισμένο κομμάτι. Ο χώρος δηλαδή που απευθύνεται η παράταξη είναι πολύ ευρύτερος από τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει λοιπόν ν’ ανοίξουμε τα μάτια, τις πόρτες και τα μυαλά μας και να ανοίξουμε αυτόν τον διάλογο που απαιτείται γιατί έχει αποδείξει η ιστορία ότι όσο δεν υπάρχει δημοκρατική παράταξη ισχυρή στον ενδιάμεσο χώρο, εμφυλιοπολεμικά δεινά έρχονται στην χώρα. Κι αυτό το χρωστάμε όχι στην παράταξη, στην πατρίδα. Οι ηγεσίες υπάρχουν για να υπηρετούν την παράταξη και η παράταξη τον λαό και τον τόπο».

  Ακούστε το ηχητικό:

  Διαβάστε επίσης:

  Μηταράκης: Δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας

  Σκουρλέτης: Χειρότερη μία συμφωνία που θα κινείται στη λογική των προηγούμενων

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα