• Ο Καμμένος από τις ΗΠΑ: Εξήγησα ότι η Ρωσία είναι φίλη χώρα

  6:34 μμ, Πέμπτη 21 Μάι 2015 6:34 μμ, Πέμπτη 21 Μάι 2015

  Τη συνέχιση των μέτρων κατά της Ρωσίας ζήτησε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ από τον Πάνο Καμμένο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντά ότι «η Ρωσία είναι σύμμαχος και φίλη χώρα.

  Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, ο κ. Καμμένος χαρακτηριστικά:

  «Τέθηκε το θέμα της Ρωσίας. Εξήγησα ότι για εμάς η Ρωσία, πέραν από μία σύμμαχο και φίλη χώρα, με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί, λόγω της κοινής θρησκείας, υπάρχουν και οικονομικές σχέσεις».

  «Η Ελλάδα από τα μέτρα έχει πληγεί, κάθε χρόνο, περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, έχει να κάνει με το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που έρχονται από τη Ρωσία κάθε χρόνο, με τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων. Της εξήγησα ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν αποζημιωθεί οι Έλληνες αγρότες για αυτά τα θέματα. Στα θέματα δε της Άμυνας, είναι απόλυτα σαφές ότι, εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να διατηρούμε τα μέσα, τα οποία εξάλλου έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, οι S-300 φυλάνε τη Σούδα», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε:

  «Μου ζήτησε τη συνέχιση των μέτρων, ιδίως για τα θέματα της Κριμαίας. Της εξήγησα ότι το θέμα της Ουκρανίας είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την Ελλάδα, διότι 300.000 Έλληνες ζουν στη Μαριούπολη και γύρω από τη Μαριούπολη και αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς δίπλα από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αντελήφθη αυτή την ιδιαιτερότητα που έχει η Ελλάδα και επιβεβαιώσαμε τη συνέχιση των στενών ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας, πλέον, ως σταθερού παράγοντα της περιοχής».

  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι μίλησε με την Κριστίν Γουόρμουθ και για θέματα που αφορούν «τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και το ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, το σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία Νατοϊκή αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο».

  «Θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και για τα Βαλκάνια, δηλαδή για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και των φονταμενταλιστικών στοιχείων στην περιοχή των Βαλκανίων, την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

  «Η πρωτοβουλία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες βρίσκονται απέναντι στον ISIS, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η επέκταση αυτού του άξονα προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Της εξήγησα ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσει να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της».

  «Καταθέσαμε μία σειρά από προτάσεις που θα εξεταστούν από την αμερικανική πλευρά. Μου επιβεβαίωσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς, όπως έχει διατυπωθεί και από τον Πρόεδρο Ομπάμα και από τον Υπουργό Οικονομικών, στη στήριξη της Ελλάδος για την οικονομική κρίση και συζητήσαμε και για τη δυνατότητα συνεργασίας στις αμυντικές μας βιομηχανίες» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

  Διαβάστε επίσης:

  Η άφιξη του Τσίπρα με C-130 στη Ρίγα - Πότε θα δει Μέρκελ - Ολάντ - ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα