Ασημακοπούλου: Θα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Θα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και νομίζω πως είμαστε σαφείς ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσει τίποτα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στην ανακοίνωση του ΕΛΚ που καλεί τη ΝΔ να υπερψηφίσει την οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει.

«Επί της συμφωνίας, αυτής καθ’ αυτής, είναι αδύνατον να τοποθετηθεί κανείς υπεύθυνα, πολιτικά από τη στιγμή που δεν την έχουμε μπροστά μας για να μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Ασημακοπούλου.

Η κ. Ασημακοπούλου συνέχιζε λέγοντας:

«Όπως και να έχει η παρουσίαση της συμφωνίας, η οποία είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής στρατηγικής στη διαπραγμάτευση, θα φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη και όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Και η ευθύνη για το περιεχόμενό της, ιδίως που διαφαίνεται με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, αλλά και την πραγματική οικονομία αυτή τη στιγμή, θα είναι πιο επώδυνη απ’ ότι θα ήταν επί ημερών της ΝΔ, βαραίνει την παρούσα κυβέρνηση. Και αυτή την ευθύνη περιμένω ο κ. Τσίπρας να την αναλάβει ανοικτά, να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και να του πει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει πάει περίπατο.

Να παραδεχθεί ποιο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας, να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες και αν θέλει, αν χρειάζεται, να συνεννοηθεί και μαζί μας για την υπερψήφιση της συμφωνίας. Ακούγονται πάρα πολλές φωνές αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ανοιχτά υπέρ της δραχμής, εγώ ακούω κυβερνητικούς βουλευτές να είναι δημόσια πάρα πολύ προβληματισμένοι για το ποια θα είναι η στάση τους. Η ευθύνη όμως βαραίνει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για το ποιο θα είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας και αυτό είναι θεσμική μας υποχρέωση σαν αξιωματική αντιπολίτευση να το αναδείξουμε στη βάση της δικής μας ιδεολογίας, η οποία, όπως ξέρετε είναι κατά των φόρων και του διογκωμένου δημοσίου τομέα και υπέρ άλλων επιλογών που αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν τυχόν συμφωνία θα σημάνει και εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση όπως για παράδειγμα αλλαγή ηγεσίας, η βουλευτής του κόμματος απάντησε:

«Μέσα στη ΝΔ αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της πορείας προς την Εθνική Συνδιάσκεψη το φθινόπωρο, κάνουμε αυτό που πρέπει. Αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αίτια της ήττας, χαράσσουμε τη στρατηγική μας σαν αντιπολίτευση που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή τη στιγμή που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για τη χώρα μας και βεβαίως κοιτάμε και μπροστά στο νέο αφήγημα της Ν.Δ. Όσον αφορά στα θέματα ηγεσίας, επί του παρόντος, μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες δεν έχει προκύψει κάποια αμφισβήτηση από πουθενά επισήμως».

Στην επισήμανση τι εννοεί λέγοντας «επί του παρόντος» η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε:

«Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ καθαρές οι διαδικασίες σε αυτό το θέμα στη Ν.Δ. και αυτή τη στιγμή δεν τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς. Αν κάποιος στο μέλλον θέλει να τις χρησιμοποιήσει αυτό θα το δούμε. Μπορούσε να προκύψει ανά πάσα στιγμή στη Ν.Δ.. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι εμείς σαν παράταξη που προτάσσουμε πάντα το εθνικό συμφέρον και διασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να είμαστε αυτή τη στιγμή ενωμένοι απέναντι στην καταστροφική πολιτική που ασκεί αυτή η κυβέρνηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ