Αβραμόπουλος: Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με συνεργασία

Τη σημασία της συνεργασίας της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επεσήμανε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ειδική Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την πρόληψη της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης. Όπως ανέφερε, θα δοθεί έμφαση στη συνεργασία με φορείς του διαδικτύου, με στόχο την αποτροπή της χρήσης τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν προληπτικά μέτρα στα κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες, μέσω της δημιουργίας Κέντρου Αριστείας για τη συλλογή και τη διάδοση της τεχνογνωσίας, με σκοπό την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας Επίτροπος τόνισε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και την περαιτέρω συνεργασία στα θέματα της μετανάστευσης.

 

Διαβάστε επίσης

Την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση παρουσίασε ο Αβραμόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ