Σακελλαρίδης: Η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου είναι δεσμευτική για όλους – ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις από τη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη θεσμική αξία της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου κράτησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη γενική γραμματεία Τύπου.

«Ένα κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup δεσμεύει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλες τις υπόλοιπες χώρες που εκπροσωπήθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ σημείωσε πως ένα τελεσίγραφο, είτε από την ελληνική πλευρά είτε από τους πιστωτές, δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης.

«Δεν θα βοηθούσε ένα τελεσίγραφο στην επίτευξη μιας λύσης. Καλό είναι να μην μπαίνουν τελεσίγραφα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και διαβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε νέο μνημόνιο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως από τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση ζητά να βρεθεί λύση σε τέσσερα σημεία προκειμένου να καταλήξει σε μια βιώσιμη συμφωνία. Αυτά είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η αναδιάρθρωση του χρέους, η μη απαίτηση για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος.

Ακόμη, ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φετίχ με τις «κόκκινες γραμμές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα ισχύσει, ανεξαρτήτως του τρόπου (κατάργηση ή αναστολή), καθώς «τον κόσμο τον νοιάζει να μην μειωθούν οι επικουρικές του συντάξεις» ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν συζητά αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις της χώρας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει λύση «τύπου Κύπρου» με συμμετοχή των καταθέσεων στη χρηματοδότηση.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη της κυβέρνησης για μεταφορά της ΝΑΤΟικής βάσης από το Τυμπάκι της Κρήτης σε νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Τέλος, εξέφρασε τη σιγουριά του για την ψήφιση της συμφωνίας από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όταν έρθει η αμοιβαία επωφελής συμφωνία θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν θα αφήνει περιθώριο στα μέλη των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην την ψηφίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Η συμφωνία… δεν θα είναι μνημόνιο

Ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ