“Πυρ ομαδόν” από την αντιπολίτευση για τα διαθέσιμα των πρεσβειών

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η ενέργεια της κυβέρνησης να ζητήσει την επιστροφή των αδιάθετων δαπανών των πρεσβειών και των προξενείων της Ελλάδας.  

“Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα διευκρινίσεις και πλήρη ενημέρωση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά στη μεταφορά από τις διπλωματικές και προξενικές αρχές της χώρας των προξενικών τους εισπράξεων” δήλωσε για το θέμα ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Οφείλει να το πράξει άμεσα για να μη δημιουργούνται στο εξωτερικό εντυπώσεις, που πλήττουν την εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας”, τόνισε. 

 

Γιά επιστροφή στην εποχή του Όθωνα κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, με αφορμή την απόφαση να καταθέσουν οι πρεσβείες και τα προξενεία τα αδιάθετα ποσά που διαθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδας.

“Έχει πάψει να μας εκπλήσσει η «εφευρετικότητα» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στην προσπάθειά του να μαζέψει λεφτά από εδώ και από εκεί. Θα θέλαμε μόνο να θυμίσουμε στους συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν καινοτομούν. Οι πρεσβείες αποψιλώθηκαν από τα χρήματά τους και τελικά καταργήθηκαν εντελώς και επί Όθωνα, την άνοιξη του 1843. Λίγο μετά το ελληνικό κράτος κήρυξε μία από τις πρώτες του στάσεις πληρωμών. Ευχόμαστε τουλάχιστον η σημερινή κυβέρνηση να μη μας επιφυλάσσει ανάλογο τέλος”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

 

Αρνητική εικόνα της Ελλάδας δείχνει η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσουν οι πρεσβείες και τα προξενεία στη Τράπεζα της Ελλάδας τα αδιάθετα ποσά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

“Τώρα η κυβέρνηση μαζεύει ό,τι εισπράξεις έχουν οι πρεσβείες και προξενεία μας από προξενικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή – ιδίως τις ημέρες αυτές – στέλνει σε όλο το κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κολλημένη στο τοίχο λόγω ταμειακών αναγκών. Βοηθάει αυτό την οποία διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;” σημειώνεται.

 

Κύκλοι πάντως του υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για συνήθη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία, που δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. 

 

Διαβάστε επίσης

Παίρνουν τα διαθέσιμα και από τις πρεσβείες – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Βρούτσης: Μετά τις πρεσβείες, οι καταθέσεις…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ