Άδωνις: Ο Τσίπρας θέλει να την κάνει την κωλοτούμπα

«Απαισιόδοξος» για την επίτευξη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους εμφανίστηκε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Τσίπρας θα κάνει την κωλοτούμπα».

«Παραμένω απαισιόδοξος. Θεωρώ ότι ο κ.Τσίπρας έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο και αυτό έχει δημιουργήσει δυο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο, έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγαλύτερη αδυναμία και το δεύτερο, έχει κάνει τους Ευρωπαίους να σκληρύνουν τη στάση τους γιατί βλέπουν ότι η αποτυχία του Τσίπρα τους εξυπηρετεί πολιτικά», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm και πρόσθεσε:

«Αν συνδυάσετε αυτά τα γεγονότα η συμφωνία που τελικώς θα μας προσφερθεί ή μας προσφέρεται είναι χειρότερη από αυτή που θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο – τρεις μήνες πριν και εξαιρετικά χειρότερα του αν δεν είχαν γίνει εκλογές γιατί συν της άλλης έχει μπει η οικονομίας μας μέσα 3 με 4 δισ. ευρώ».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θέλει να την κάνει ο κ. Τσίπρας την κωλοτούμπα αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να την κάνει.  Η στροφή προς τον ρεαλισμό είναι δείγμα ευφυΐας ενός ηγέτη δεν είναι δείγμα απαξίας αλλά αυτή τη στιγμή  όπως έχουν έρθει  τα πράγματα  θα κάνει ο Τσίπρας ότι θέλουν οι εταίροι», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη συμφωνία υπογράμμισε:  «Η ΝΔ δεν πρέπει a priori να την ψηφίσει. Πρώτα από όλα η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει μια συμφωνία που αυξάνει τους φόρους για να ψηφίζει ο κ. Κατρούγκαλος ένα νόμο που κάνει τους ΙΔΑΧ μονίμους και που ανοίγει την ΕΡΤ και παίρνει πίσω τους απολυμένους.  Ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία και ότι κάθε συμφωνία είναι καλύτερη από την ρήξη αυτό είναι αληθές, το αν θα στηρίξει η ΝΔ κάθε συμφωνία είναι άλλο ερώτημα».

 

Διαβάστε επίσης:

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο

Την παραίτηση του Δρίτσα ζητά ο Βαρβιτσιώτης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ