Τι λέει ο Φλαμπουράρης για το κόστος των ταξιδιών μελών της κυβέρνησης

Στη «Διαύγεια» και τις οικονομικές υπηρεσίες των υπουργείων, από τις οποίες διατίθενται στοιχεία, παραπέμπει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος είχε ζητήσει στοιχεία για το κόστος των ταξιδίων της κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής.

Ο κ. Γρηγοράκος, στο κείμενο της ερώτησης, είχε καταγγείλει ότι στα ταξίδια μελών κυβέρνησης συμμετέχουν στρατιές συμβούλων και συνεργατών, ότι γίνεται κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και ότι πολλά ταξίδια αποσκοπούν στην προσωπική προβολή μελών της κυβέρνησης.

«Τα στοιχεία που ζητούνται από τον ερωτώντα βουλευτή διατίθενται από τις οικονομικές υπηρεσίες των υπουργείων και από τις υπηρεσίες δημοσιονομικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Είναι δημόσια και αναρτώνται στη Διαύγεια» αναφέρει στην απάντησή του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και προσθέτει:

«Ευρύτερα, η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της προωθεί συγκεκριμένες ενέργειες που αποσκοπούν στη βέλτιστη αξιοποίηση των δημόσιων πόρων με σκοπό τον περιορισμό του δημοσιονομικού κόστους. Οπότε τα περί “στρατιών συμβούλων και συνεργατών” είναι τουλάχιστον ανακρίβεια».

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Αν δεν μας δώσουν χρήματα θα βρούμε από αλλού – ΒΙΝΤΕΟ

“Ανταρσία” της Ζωής και στελεχών κατά της διαπραγματευτικής τακτικής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ