Κουρουμπλής: Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια, σχεδιάζει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate, θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο, και μέσω αυτού θα υπάρξει έσοδο για να μειωθεί η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Έφερε ως παράδειγμα το όριο του εισοδήματος στις 15.000 ευρώ. Είπε ότι θα επιστρέψουν τα φάρμακα με ένδειξη “στερείται” για καρκινοπαθείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύονται οι ασθενείς, ενώ προανήγγειλε ότι τα γενόσημα θα συνταγογραφούνται με βάση την ονομασία και όχι τη δραστική ουσία, ώστε να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να έλθει ανάπτυξη.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν θα συνοδεύσει αύριο τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα, σημειώνοντας ότι ουδέποτε δήλωσε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως τα ζητήματα της θρησκείας αφορούν τον κάθε άνθρωπο προσωπικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο θα αυξηθούν τα βασικά αγαθά με ΦΠΑ 18-20%

Κουρουμπλής: Δεν θα παραστώ στη συνοδεία των λειψάνων στον Αγ. Σάββα- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ