Λοβέρδος: Θα πρότεινα να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία αλλά…

«Η διάθεσή μου, η προδιάθεση μου η πολιτική, είναι να εισηγηθώ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουμε» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη συμφωνία.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε συγκεκριμένα: «Έχουμε ζητήσει ενημέρωση με όποιο πρόσφορο μέσο θέλει ο Πρωθυπουργός. Άλλοι έχουν πει για συμβούλιο αρχηγών, άλλοι έχουν πει για το ένα και για το άλλο, εμείς λέμε με όποιο πρόσφορο μέσο θέλει, ας ενημερώσει και με ένα τηλέφωνο τον Πρόεδρο του δικού μας κόμματος. Δεν το έχει κάνει. Έχουμε αντιφατικές πληροφορίες από ανεύθυνους πολιτικούς. Άλλα λένε τη μία ημέρα και άλλα λένε την άλλη. Αλλά λένε το πρωί και άλλα το βράδυ και όχι επί εννοιών, αλλά επί αριθμών, συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα συμφωνίας για να σας πω κι εγώ αυτή τη στιγμή. Η διάθεσή μου, η προδιάθεση μου η πολιτική είναι να εισηγηθώ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο:

«Αλλά με αυτά που διαβάζουμε και μαθαίνουμε καθημερινά που είναι αντιφατικά δεν μπορώ να αποτολμήσω κάτι τέτοιο από τώρα. Περιμένω να έρθει στο τραπέζι, να την μάθει καταρχάς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν πάρει εντολή 162 άνθρωποι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. έχουν στηρίξει την κυβέρνηση, την στηρίζουν κάθε ημέρα στα μίντια».

Στο ερώτημα, εάν αυτό σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία μην ψηφίζοντας τη συμφωνία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Υποθετικό το ερώτημα, υποθετικές και οι απαντήσεις. Γιατί δεν ρωτάτε την κυβέρνηση. Είναι 162 βουλευτές της πλειοψηφίας που έχουν την ευθύνη του τόπου. Διέλυσαν την προηγούμενη Βουλή, έριξαν την κυβέρνηση, πήγαν τη χώρα σε εκλογές με δήθεν πηγές χρηματοδότησης από την Κίνα, τη Ρωσία που αποδείχθηκαν ανύπαρκτες. Είχαν πρόγραμμα κοστολογημένο έλεγαν, τίποτα δεν είχαν. Είχαν σχέδιο έλεγαν, τίποτα δεν είχαν και ρωτάτε εμάς; Αρκεί. Φτάνει. Εμείς δώσαμε 5 χρόνια το είναι μας και μας κορόιδευαν, μας προπηλάκιζαν, έλεγαν τους αρχηγούς μας “Τσολάκογλου”, “προδότες”, “γερμανοτσολιάδες”. Τώρα είναι κυβέρνηση. Θα ρωτάτε τους 162».

Στην επισήμανση ότι αυτό σημαίνει πως θα αποφασίσει τη στάση του με όρους πολιτικής αντεκδίκησης ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε: «Με όρους συμφωνίας. Θα τη δούμε στο τραπέζι. Θα δούμε τι είναι όλα αυτά που λένε, γιατί άλλα λένε τη μία ημέρα και άλλα την άλλη και τότε θα δούμε» και συμπλήρωσε:

«Γι’ αυτό λοιπόν θα τη δούμε και όταν τη δούμε θα σας πούμε. Αν όμως έχει 5 δισ. παραπάνω για το 2015 και 5 δισ. παραπάνω για το 2016, η κυβέρνηση αυτή που δεν θέλει υφεσιακά μέτρα, αλλά έφερε ήδη την ύφεση όπως προκύπτει από το πρώτο τρίμηνο του 2015 αντί για 2,5-3% ανάπτυξης που προέβλεπαν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί πάμε τώρα στο πρώτο τρίμηνο σε ύφεση, αν φέρουν μια τέτοια συμφωνία η δική μου γνώμη είναι όχι. Αλλά σας λέω και πάλι ότι δεν την έχουμε πάνω στο τραπέζι».

Ακούστε το ηχητικό:

Χρυσόγονος: Ακίνδυνη δε�� θα είναι καμία συμφωνία

Μπακογιάννη: Ξεκάθαρα καλύτερα μία συμφωνία από τη μη συμφωνία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ