Μπακογιάννη: Ξεκάθαρα καλύτερα μία συμφωνία από τη μη συμφωνία

«Η θέση μου είναι γνωστή και πάρα πολύ ξεκάθαρη. Από την ώρα που θα υπάρξει μία συμφωνία με τους εταίρους, την οποία θα φέρει η κυβέρνηση, μία συμφωνία, ξεκάθαρα, είναι καλύτερα από τη μη συμφωνία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, και πρόσθεσε:

«Μη συμφωνία σημαίνει χρεοκοπία. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω λαϊκισμούς. Δεν τους έκανα πριν από 5 χρόνια και πλήρωσα τεράστιο τίμημα. Δεν θα τους κάνω τώρα. Άρα εμένα η θέση μου είναι πολύ ξεκάθαρη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Από κει και πέρα υπάρχει ένα θέμα το οποίο θέλω να θέσω. Η φορολογική επιδρομή η οποία ετοιμάζεται είναι η λάθος κατεύθυνση. Είναι υφεσιακά μέτρα».

Στην επισήμανση ότι δεν ετοιμάζεται φορολογική επιδρομή αλλά συνεχίζεται, η βουλευτής της Ν.Δ. συμφώνησε και σημείωσε: «Εγώ είχα διαφωνήσει με τη δική μου κυβέρνηση και το είχα πει για έναν πολύ απλό λόγο γιατί εδώ πέρα μπαίνουμε σε λάθος λογική. Η λογική μας πρέπει να είναι πως θα μεγαλώσουμε την πίτα. Πως η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά. Πως θα παράγει πλούτο. Έχουμε μπει πάλι, στο αντίθετο τριπάκι. Στο τριπάκι της υψηλής φορολόγησης και της μείωσης των εισοδημάτων διότι είναι ο εύκολος δρόμος. Εμείς έπρεπε στη διαπραγμάτευση αυτή να δώσουμε τη μάχη για διαφορετική φορολογική πολιτική, για κίνητρα στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα θα είχαμε δι’ αυτού εξασφαλίσει τις συντάξεις στο ύψος που είναι. Διότι όσο μειώνεται το ΑΕΠ της χώρας, τόσο η αναλογία ΑΕΠ-συντάξεων είναι μία αναλογία η οποία είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη».

Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε στη συνέχεια: «Εάν όμως μεγαλώσουμε το ΑΕΠ, η αναλογία αυτή θα αλλάξει. Αυτή είναι η ριζική μου διαφωνία. Και το φωνάζω, το λέω και δίνω και τη μάχη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό γι’ αυτό. Και τώρα, μεθαύριο, που πάω στη Γερμανία πάλι το ίδιο θα πω. Ότι: “κύριοι το θέμα μας είναι ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε σημείο που δεν αντέχει”. Η φορολογία η οποία μπαίνει είναι μία φορολογία η οποία θα έχει κόστος στο τελικό ΑΕΠ. Άρα ποιο θα είναι το κέρδος, τι θα εισπράξουμε αν αύριο μειωθούν οι τουρίστες, αν αύριο τα πακέτα τα ελληνικά είναι ακριβότερα από τα πακέτα των ανταγωνιστών μας και δεν έχουμε τον αριθμό τον οποίο προσδοκούμε. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό και είναι ένα επιχείρημα το οποίο πιστεύω για λόγους ιδεοληπτικούς η κυβέρνηση δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει».

Στο ερώτημα αν η ηγεσία της ΝΔ και τα στελέχη της προσανατολίζονται στο να μην ψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή, η πρώην υπουργός απάντησε: «Δεν το πιστεύω, με την έννοια ότι η ΝΔ είναι ένα υπεύθυνο κόμμα. Και είναι ένα κόμμα το οποίο κυβέρνησε πρόσφατα. Είναι ένα κόμμα που ξέρει τα νούμερα. Έχω συναδέλφους στη ΝΔ διακεκριμένους οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά και τα νούμερα και την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι στην κατηγορία η οποία θα σφυρίζει αδιάφορα για το αν η χώρα καταλήξει στα βράχια ή όχι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ