Κατρούγκαλος: Στο 10% οι πιθανότητες ρήξης με τους δανειστές

«Οι πιθανότητες ρήξης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της είναι μικρές, καθώς καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τη διάλυση της Ευρωζώνης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε μάλιστα ότι οι πιθανότητες ρήξης αγγίζουν μόλις το 10%, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι «θα επικρατήσει η λογική».

Αναφερόμενος στα σενάρια που μιλούν για Grexit σημείωσε: «Έχουμε μετακινηθεί από το Grexit στο Grimbo, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε limbo».

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «η κρίση ρευστότητας που προκαλείται από το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες της, δεν επιτρέπει στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί».

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό το τεράστιο κόστος για την οικονομία μας είναι το βασικό διαπραγματευτικό όπλο της άλλης πλευράς. Φέρνουν τις προθεσμίες για την επίτευξη συμφωνίας στο χείλος, ως διαπραγματευτική τακτική. Αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά μεταξύ εταίρων», πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

 

Διαβάστε επίσης:

New York Times: Αν η Ελλάδα ήταν άνθρωπος, θα έπασχε από διαταραχή προσωπικότητας 

Κατρούγκαλος: Στη θέση του Στουρνάρα θα είχα παραιτηθεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ