Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Της Άννας Κανδύλη

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν ζήτησε το λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να κάνει ερωτήσεις ο ίδιος στον Κώστα Σημίτη.

Η κατάληξη αυτού του τετ α τετ ήταν να πει ο κ. Σημίτης, μιλώντας του στον ενικό και εμφανώς οργισμένος : “Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις…”

Αυτού του ξεσπάσματος προηγήθηκε η τοποθέτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Άκης: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο να τα πούμε εμείς οι δυο για το πως γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις ένοπλες δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρ: Πιο γρήγορα

Άκης: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση!! Θα πω εγώ τι θέλω.

Ζήγρας: …..

Άκης: Να φροντίσετε για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα… Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κύριε Πρόεδρε εισηγήθηκα εγώ;

Σημ: Ναι

Άκης: Ναι και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύω από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και τα υποβάλλει ο υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία; Ναι, έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. δεν υπάρχει δωροδοκία!!! Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Σημ. “Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις…”

Άκης: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο…. (ενώ ακολουθούσε από πίσω τον Σημίτη που αποχωρούσε καθώς η πρόεδρος τον αποδέσμευσε)

Αυτή την ώρα καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Σημίτης: Διαφωνούσε με τη μείωση δαπανών ο Άκης – Του είχα εμπιστοσύνη

Σημίτης, Σταμάτη και Σμπώκος στη δίκη Τσοχατζόπουλου – ΦΩΤΟ

Η ενόχληση Σημίτη με την ερώτηση της υπεράσπισης του Άκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ