Σταμάτης: Μας δουλεύουν… ή έχουν πάθει vertigo

«Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα λογικό» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Επειδή αυτό το σενάριο και αυτό το σκηνικό το έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές από την υποτιθέμενη πανηγυρική 20η Φεβρουαρίου, συμπέρασμα λογικό δεν βγαίνει. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα λογικό. Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι μας δουλεύουν συνολικά ή ότι η κυβέρνηση έχει πάθει vertigo, κοιτώντας μία στο εξωτερικό και μία στο εσωτερικό. Το σίγουρο είναι ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος και κάθε μέρα που περνάει φέρνει σε δυσκολότερη θέση διαπραγματευτικά τη χώρα. Και η συμφωνία πρέπει να κλείσει» τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Στο ερώτημα σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. στη Βουλή όταν θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση καθώς και αν το ενδεχόμενο ύπαρξης μέτρων υπερφορολόγησης τους οδηγήσει στην καταψήφισή της ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. απάντησε: «Εμείς πρέπει να δούμε καταρχήν τη συμφωνία. Με “αν” δεν γίνεται κουβέντα. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα φέρουν καν συμφωνία. Αποτελεί πρωθύστερο σχήμα να συζητάμε τι θα κάνουμε εμείς. Προέχει αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση. Μακάρι να φέρει μία συμφωνία καλύτερη από αυτή που επιδιώκαμε εμείς». Και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούμε εμείς να βγαίνουμε πιο μπροστά προκαταβολικά και με πιο δικαίωμα να φτιάχνουμε σενάρια το τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί έτσι ή αλλιώς. Εμείς περιμένουμε την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης και μέχρι τώρα δεν βλέπουμε υπευθυνότητα. Εμείς είπαμε ευθαρσώς από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Αν αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτή την οποία επιδιώκαμε η κυβέρνηση θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Αν είναι χειρότερη θα αποκομίσει κόστος. Ομως πρέπει να τη δούμε τη συμφωνία».

Στο ερώτημα αν πάμε σε εκλογές, με ποια πρόταση θα πείσει η Ν.Δ. τους πολίτες, ο Δημήτρης Σταμάτης ανέφερε: «Σε μία εκλογή υπάρχουν δύο θέματα στα οποία τοποθετείται ο πολίτης. Στο ένα αν η κυβέρνηση που παραιτείται για να κάνει εκλογές τα κατάφερε ή δεν τα κατάφερε. Και το δεύτερο είναι το ερώτημα τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση. Εμείς το λέμε ευθαρσώς, θα προχωρήσουμε σε γρήγορη συμφωνία γιατί το χειρότερο σενάριο από όλα είναι να πάμε στα βράχια».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα πρέπει ο πολίτης στις εκλογές να σκεφτεί ποιοι του είπαν την αλήθεια και δεύτερον αν είχε εμπιστευτεί και δεν είχαμε ξανά εκλογές ή στις εκλογές κέρδιζαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα ζούσε αυτή την αγωνία και αυτή την αβεβαιότητα;»

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από τους BRICS

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ