Μητσοτάκης: Ο 18χρονος Τσίπρας ήταν πιο σοβαρός από τον 40χρονο Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Μια συνέντευξη που – όπως είπε – είχε παραχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν μαθητής, διάβασε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον συγκεκριμένο τομέα. “Είστε κλεισμένοι σε ένα ιδεοληπτικό πλαίσιο επιστροφής στο παρελθόν”, είπε.

“Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία σπεύδετε να νομοθετήσετε σε θέματα ευαίσθητα. Χωρίς κανένα διάλογο, καμία διάθεση συνεννόησης με προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας ώστε επιτέλους να υπάρχει μια στοιχειώδης συνέχεια επιτέλους στις εκπαιδευτικές πολιτικές για να την μην πληρώνουν πάντα τα κακόμοιρα παιδιά, αλλά και οι καθηγητές”. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη του Πρωθυπουργού, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος του… 15μελούς: “Στο αρχείο μου βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ενός 18χρονου, προέδρου μαθητικού συμβουλίου, ο οποίος έλεγε πριν από κάποια χρόνια: “O κάθε κομματικός υπουργός που έρχεται φέρνει τα πάνω κάτω. Δεν μπορεί ποτέ να πάει η χώρα μας μπροστά αν δεν υπάρξει οικουμενική πολιτική τουλάχιστον στο χώρο της Παιδείας. Και φυσικά όταν καταστρατηγείται μια υπόσχεση όπως αυτή για διάλογο με την Παιδεία, τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει να αισιοδοξούμε έστω και για κάτι ελάχιστο. Όταν λείπει ο διάλογος,  όταν τα πάντα αποφασίζονται ερήμην μαθητών, γονέων και καθηγητών, δεν μπορεί να υπάρξουν σωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και σωστή παιδεία”. 

 

“Ξέρετε ποιος τα είπε αυτά; Ο κ. Tσίπρας το 1992 ως πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου Aθηνών” τόνισε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Πρωθυπουργός ετών 18 ήταν πιο ώριμος από τον Πρωθυπουργό ετών 40. Διότι ακριβώς αυτές τις έννοιες που επικαλέστηκε πριν από κάποια χρόνια, σήμερα δυστυχώς φαίνεται να τις εγκαταλείπει”. 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Μπακογιάννη: Οι ηρωικές μέρες όπου αντιπολιτευόταν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ δυναμικά – ΒΙΝΤΕΟ

Λοβέρδος: Ξυπνήστε επιτέλους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ