Ο Παυλόπουλος στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού

Την αμέριστη στήριξη στο έργο τους και την υποστήριξή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, και τον αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Κοτσιλίνη, του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, ο κ. Γιαννόπουλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού , της Έφης, που όπως είπε, απεικονίζει ένα καραβάκι στη μέση της θάλασσας, και πρόσθεσε, ότι το παιδί προσπαθεί να φτιάξει το σύννεφο γαλάζιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τον ευχαρίστησε σημείωσε:

«Από αυτή τη ζωγραφιά κρατώ περισσότερο το καραβάκι με το πανί φουσκωμένο».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος υπενθύμισε παλαιότερες συνεργασίες του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τον κ. Παυλόπουλο, υπό την ιδιότητα του υπουργού και σημείωσε την ευαισθησία με την οποία πάντα περιέβαλε τις προσπάθειες του συλλόγου.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εγκαινιάσει ένα δίκτυο για την προστασία των παιδιών στη Μυτιλήνη και σημείωσε ότι στη συνέχεια αυτό θεσμοθετήθηκε ως «Σχέδιο Δράσης για την Οριζόντια Δικτύωση και τον Συντονισμό των Υπηρεσιών και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς το Παιδί».

«Ξέρω ότι δεν είναι θέμα δική σας αρμοδιότητας βέβαια αλλά θα ήθελα να σας θυμίσω ότι η δική σας προσπάθεια μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ακολούθως, ο κ.Γιαννόπουλος παρουσίασε στον κ. Παυλόπουλο και ένα λεύκωμα, στο οποίο είναι αποτυπωμένη η δουλειά του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε λίγα λόγια αλλά και σε αριθμούς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πέρυσι στηρίξαμε 82.000 παιδιά, ενώ λάβαμε περισσότερες από 280.000 κλήσεις στη γραμμή βοήθειας. Κλείνουμε τώρα τα 20 χρόνια μετά από την ιδέα που είχε ο Ανδρέας να δημιουργήσει το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ εσείς το ξέρετε πολύ καλά, και καταφέραμε και στηρίξαμε 947.000 παιδιά αυτά τα 10 χρόνια αυτής της προσπάθειας, πιστοποιημένα από την TUV Αυστρίας», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην προσφορά του κ. Παυλόπουλου, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» σημείωσε:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση εκείνη ενός Σαββάτου με 30 παιδιά μας, που καθίσατε σαν Υπουργός να μιλήσετε μαζί τους για τα προβλήματά τους και να αντιμετωπίσετε ειδικότερα τα παιδιά τα αλλοδαπά, τα οποία ήθελαν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ελπίζω τώρα, με τη δική σας θέση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μέσον, με την καλή έννοια της λέξης, για τα παιδιά στην Ελλάδα. Γιατί και επί προεδρίας του

κ.Παπούλια, με τη δική σας συμμετοχή είχατε ξεκινήσει μια προσπάθεια να θεσμοθετηθεί και για τα παιδιά των Ιδρυμάτων κάποια δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνονται. Άρα να μάθουν όλοι ότι δεν ευαισθητοποιηθήκατε τώρα».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος δεσμεύθηκε πως «θα είμαι εδώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου».

Διαβάστε επίσης:

Αισιόδοξος ο Αθανασίου για την επίτευξη συμφωνίας

Μαριάς: Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του Ντράγκι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ