Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο αξιολόγηση

«Νομίζω ότι το βασικό στοιχείο της χθεσινής ανακοίνωσης είναι ότι συζητάμε πλέον με σαφήνεια και σε όλους τους τόνους για αξιολόγηση» τόνισε ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 και συμπλήρωσε:

«Κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν θέλαμε να το δούμε μπροστά μας, παρότι και στις 20 Φεβρουαρίου η απόφαση μιλούσε για αξιολόγηση. Αξιολόγηση σημαίνει να δούμε το τρέχον πρόγραμμα πως έχει πάει και να δούμε τι κενά δημοσιονομικά δημιουργεί. Αυτό είναι».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνέχισε λέγοντας:

«Δεν υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση υπάρχει μόνο αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος για να δούμε αν θα συνεχίσει η χρηματοδότηση της χώρας από τους ευρωπαίους εταίρους. Αυτό είναι μία σοβαρή, πολιτική, καταρχάς, εξέλιξη η οποία πρέπει να σημάνει στην κυβέρνηση έναν συναγερμό ότι πρέπει να ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο της αξιολόγησης έστω κι αν τον αρνείται λεκτικά. Κι αυτό νομίζω ότι θα δημιουργήσει αρκετούς τριγμούς στην πορεία μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο το οποίο μέχρι τώρα έλεγε ότι το μνημόνιο τελείωσε. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διαψεύδει».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Αισιόδοξος ο Αθανασίου για την επίτευξη συμφωνίας

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ