Αιχμές του Φίλη κατά του Καμμένου για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι όμως να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας. Πριν από μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Άγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας!», είπε ο Νίκος Φίλης στο Βήμα Fm.

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Με τις αποφάσεις που πήρε τώρα με τα λείψανα και με το Άγιο Φως ακολουθεί την πολιτική και την αισθητική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτό με ενοχλεί εμένα, εκτός των άλλων. Δεν πιστεύω ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής μας ψηφοθηρούν με τα λείψανα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος  είναι «άψογος υπουργός» και υπογράμμισε:

«Συμπεριφέρεται – σε αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε – σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή, να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. Να σεβόμαστε και σωστά την ευλάβεια, τη θρησκευτική αντίληψη των ορθοδόξων που είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά να μην καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε και τζαμί για να μπορούν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να λατρεύουν τον δικό τους θεό και οι μουσουλμάνοι, είναι λίγο μεροληπτικό, δεν είναι;».  

 

Διαβάστε επίσης:

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ