Ο Βούτσης στις καθαρίστριες: Τα σύμβολα γράφουν την ιστορία

«Τα σύμβολα γράφουν την ιστορία και όχι οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών», τόνισε ο Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επισκέφθηκε στο «στρατηγείο» τους, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου συγκεντρώθηκαν για να εορτάσουν την επαναπρόσληψή τους.

Αναφερόμενος στις πολύμηνες διεκδικήσεις τους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για έναν αγώνα δίκαιο κοινωνικά και «με ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε ανάλγητες κοινωνικές πολιτικές». «Δώσατε μία ψηφίδα αγώνα, συνέπειας, με ιστορική διάσταση», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι η κυβέρνηση έχει «μεγάλο φορτίο ευθύνης» για να μπορέσει να μείνει στο τιμόνι της διακυβέρνησης και να συνεχίσει να αποκαθιστά όσους τα τελευταία απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Γι’ αυτό και εργαζόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και συνέπεια για να υπάρξει μια συμφωνία που θα επιτρέπει πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνικές πολιτικές, όχι απλά να αποκαταστήσουμε μερικές χιλιάδες ανθρώπους, όπως έγινε τώρα, αλλά να ανοίξουμε έναν ορίζοντα για την εργασία και τα δικαιώματα. Να φύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα, να μην φεύγουνε τα παιδιά μας έξω, να σταματήσει η ανεργία, να βοηθηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι», επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Ο ίδιος συνέστησε «απέναντι στην νοοτροπία του καναπέ, του μιθριδατισμού, της ατομικότητας που γεννάει εργαζόμενους, οι οποίοι υφίστανται αυτόν τον μεσαίωνα, χωρίς να αρθρώσουν τις λέξεις που πρέπει», να επικρατήσει η νοοτροπία που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός ότι «κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος παρά μόνο αυτοί που δεν δίνονται».

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι εκτός από τις οικονομικές συνέπειες του μνημονίου, «τώρα έρχονται στην επιφάνεια οι ηθικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις μιας καταστροφής που έγινε στη χώρα μας και που όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι καθαρίστριες χορεύουν έξω από το υπ. Οικονομικών- ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Βαρουφάκης για την επιστροφή των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ

Η συγκίνηση της Βαλαβάνη για τις καθαρίστριες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ