Τσίπρας: Η διαπραγμάτευση απασχολεί το 70% του χρόνου της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές έχουν επικεντρωθεί τα στελέχη της κυβέρνησης όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την παιδεία κατά την ώρα του Πρωθυπουργού.

 «Αφήστε μας να κριθούμε. Εδώ δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διευθυντής υπηρεσίας τρείς μήνες τώρα», είπε ο Πρωθυπουργός διευκρινίζοντας πως η διαπραγμάτευση απασχολεί το 70% του χρόνου της κυβέρνησης.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει πλαίσιο για τα πανεπιστήμια το οποίο θα ρυθμίζει μία σειρά από θέματα, όπως των συμβουλίων ιδρύματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στις λειτουργίες  των πανεπιστήμιων.

«Αυτά ούτε στην Βόρεια Κορέα δεν γίνονται. Να αποκλείεται κάποιος από υποψήφιος επειδή έχει αντίθετες απόψεις», σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τα συμβούλια των πανεπιστημίων.

Ακόμη, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των φοιτητών που έχουν διακόψει τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο ενώ τάχθηκε κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις ακαδημαϊκές διαδικασίες καθώς δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο και η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Κόντρα για τους κομματικούς διορισμούς

Αιχμές για κομματικούς διορισμούς εφοριακών από τον Χάρη Θεοχάρη, την περίοδο κατά την οποία ο βουλευτής του Ποταμιού ήταν γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Ο κ. Θεοχάρης ως γενικός γραμματέας των δημοσίων εσόδων έπαιρνε τα emails των κομματικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς», κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός με τον κ. Θεοχάρη να κινείται προς την πλευρά του Σταύρου Θεοδώρακη και να έχει συνομιλία με τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει τα ονόματα των εφοριακών σημειώνοντας ότι ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν “αγύριστο κεφάλι”.

Δείτε τα βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συμφωνία θα είναι πολύ χειρότερη

Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Σκέφτηκα να φορέσουμε γραβάτα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ