Κωνσταντοπούλου: Αδιανόητη η σπέκουλα που επιχειρείται από το ΚΚΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Για αδιανόητη σπέκουλα που επιχειρείται απο το ΚΚΕ και πρέπει να σταματήσει έκανε λόγο η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών στην ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ για τη στάση της σχετικά με την επίθεση που κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη ότι δέχθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Απευθυνόμενη στην βουλευτη του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της Επιτροπής, είπε ότι είναι αδιανόητη αυτού του τύπου η σπέκουλα που επιχειρείται από το ΚΚΕ.

“Μια από τις προηγούμενες φορές που με καταδίκασε το ΚΚΕ ήταν γιατί επέτρεψα να εκδίδονται από τη βουλή ψηφίσματα και το πρώτο ψήφισμα που εκδόθηκε ήταν κατά τη σύσταση αυτής της επιτροπής με πρόταση να υιοθετηθεί ως ψήφισμα της ολομέλειας και τελικά υιοθετήθηκε ομοφώνως. Εν συνεχεία κατά την τακτική σας διαφοροποιηθήκατε και εσείς και οι άλλοι..” είπε η πρόεδρος της βουλής, διαβάζοντας το ψήφισμα.

“Γι’ αυτό και για άλλο ένα το ΚΚΕ αποφάσισε να με καταδικάσει . Εν συνεχεία αποφάσισε να με καταδικάζει για φιλοναζιστική συμπεριφορά γιατί προδήλως αυτά τα ψηφίσματα αυτό είναι που εκδηλώνουν και σήμερα με καταδικάζει πάλι με ακατανόητο τρόπο και παραποιώντας τα διαμειφθέντα στη διάσκεψη των προέδρων” τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη.

Όπως σημείωσε, η διάσκεψη των προέδρων παρέπεμψε ένα ζήτημα που αφορά στην κοινοβουλευτική δεοντολόγια και τάξη στην αρμόδια επιτροπή και στην παριστάμενη πρόεδρο της, στην κυρία Χαραλαμπίδου. “Κατά συντριπτική πλειοψηφία η διάσκεψη έκρινε ότι πρέπει η επιτροπή να ερευνήσει το θέμα και να εισηγηθεί στην διάσκεψη των προέδρων. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αφού στην αρχή ήθελαν να αποχωρήσουν επειδή άργησε η έναρξη της συνεδρίασης, εν συνεχεία δεν είπαν τίποτα για το θέμα παρά μόνο όταν επεσήμανα ότι είναι παρόντες και δεν είπαν κάτι για το θέμα. Έπειτα όρθιοι απαιτούσαν να λάβει η διάσκεψη απόφαση εδώ και τώρα απόφαση πριν τοποθετηθεί  οποιοσδήποτε. Αυτή είναι η πραγματικότητα”, είπε.

“Η επιλογή να καταγγέλετε αβασίμως και να παραποιείτε την πραγματικότητα δεν σας τιμά. Η επιλογή να προσπαθείτε να αποδώσετε στην πρόεδρο της βουλής, σε μένα προσωπικά, πολιτικά χαρακτηριστικά που είναι απολύτως ξένα με τη διαδρομή μου και τη συγκρότησή μου δεν σας τιμά. Μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε, εγώ θα δώσω εντολή να δημοσιεύονται και τα πρακτικά της διάσκεψης, και τα ηχητικά ακόμη για να ακούγεται ο τρόπος, η ένταση και το μέτρο που παραβιάζεται από εκείνους που παραβιάζεται” υπογράμμισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Αυτή η πολιτική σπέκουλα θα σταματήσει”.

 

 Διαβάστε επίσης

Επίθεση Λαγού καταγγέλλει η Κανέλλη

Πως προκάλεσε ο Λαγός την Κανέλλη – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται το επεισόδιο μεταξύ Λαγού – Κανέλλη 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την Κωνσταντοπούλου 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ