Άδωνις: Αν δεν περάσει η συμφωνία θα πέσει η κυβέρνηση

Στην εκτίμηση ότι «αν δεν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, θα πέσει η κυβέρνηση» προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Βήμα Fm και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη συμφωνία, στην περίπτωση που την καταψηφίσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Εάν δεν περνάει η συμφωνία, πέφτει η κυβέρνηση. Τι να επιδιώξουμε εμείς; Μπορούμε εμείς να ρίξουμε την κυβέρνηση;».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους υπογράμμισε:  «Όταν με το καλό φέρει τη συμφωνία, εγώ έχει πει στο δικό μου κόμμα τη γνώμη μου, ότι θα κάτσουμε και θα βάλουμε δίπλα – δίπλα το mail Χαρδούβελη με τη συμφωνία και θα κάνουμε ταμείο».

«Ό,τι είναι mail Χαρδούβελη, λογικά θα το υποστηρίξουμε. Ό,τι είναι παραπάνω, δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί στους πολίτες ευρώ χωρίς μνημόνιο και έρχεται μετά από 3,5 μήνες και λέει «τι να κάνω, υπογράφω μνημόνιο». Θέλετε να του πούμε και μπράβο; Το ξαναλέω: η Ν.Δ. είναι εδώ για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτό είναι δεδομένο και δεν το συζητάμε», συμπλήρωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας».

«Σε μία περίοδο που θα έχουμε ομαλή πολιτική σταθερότητα και μακρόχρονη παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα, στη Ν.Δ. προφανώς και θα υπάρχει περισσότερος χρόνος να συζητήσουμε όλα τα θέματα. Επειδή δεν θέλω να υπεκφύγω, αν με ρωτάτε τη γνώμη μου, δεν κρύβομαι και δεν πιστεύω ότι στη Ν.Δ. υπάρχει θέμα ηγεσίας», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Non-paper της Νέας Δημοκρατίας για την “δήθεν” διαπραγμάτευση

 Βούλτεψη: Δεν χάσαμε εμείς, κέρδισε το ψέμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ