Σακελλαρίδης: Παραμένουν οι “κόκκινες γραμμές” για συντάξεις και εργασιακά – ΒΙΝΤΕΟ

Σταθερή στις «κόκκινες γραμμές» που αφορούν τα εργασιακά και τις συντάξεις παραμένει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη γενική γραμματεία τύπου.

«Δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε την ανάγκη να καθιερωθούν συλλογικές διαπραγματεύσεις στα ευρωπαϊκά πρότυπα διευκρινίζοντας ότι οι «κόκκινες γραμμές» επιβεβαιώθηκαν από την κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία που θα προκύψει με τους δανειστές θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και κατέστησε σαφές ότι θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν.

«Νομίζω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής να επικυρώσει τις όποιες αποφάσεις», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, τόνισε πως οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση.

Ακόμη, εξήγησε πως η αξιολόγηση θα αφορά το αντικείμενο της συμφωνίας με τους πιστωτές και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετεί όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις-οι οποίες δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και αύριο στις Βρυξέλλες-ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα της διαγραφής του χρέους.

«Να βρεθεί μια αμοιβαία, επωφελής λύση», δήλωσε και υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά δεν βάζει το ζήτημα του χρέους προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία.

«Το αφήνουμε για την επόμενη περίοδο όπου θα τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα», προσέθεσε.

«Όποια μέτρα ληφθούν θα έχουν ένα χαρακτήρα που δεν θα είναι οριζόντιος», δεσμεύτηκε ο κ. Σακελλαρίδης και τόνισε πως στόχος είναι να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη προς τους πολίτες.

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η όποια συμφωνία θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις.

Για το ζήτημα της χρηματοδότησης σε περίπτωση συμφωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισες πως η χώρα θα λάβει χρήματα που δεν έχουν δοθεί στην ελληνική οικονομία από τους θεσμούς και χρήματα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

LIVE – Η συνεδρίαση στη Βουλή για τον αθλητικό νόμο

Γλέζος: Έχουμε δώσει παραπάνω από όσα έχουμε πάρει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ