Φλαμπουράρης: Η συμφωνία θα κλείσει

Την αισιοδοξία του σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων και δανειστών της εξέφρασε από το βήμα συνεδρίου με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος στη θετική ειδησεογραφία των ημερών σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ.Φλαμπουράρης τόνισε χαρακτηριστικά:

“Τα νέα μπορεί να λέγονται νέα, αλλά είναι παλιά, είναι νέα που δείχνουν ότι μια σταθερή στάση στις θέσεις μας σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις θα είχε, έχει και θα έχει αποτελέσματα”.

Όπως πρόσθεσε, “να είστε σίγουροι ότι και συμφωνία θα κλειστεί και η χρηματοδότηση, η χρηματοροή, θα ξεκινήσει και να είστε έτοιμοι με τις ιδέες σας και τις παρεμβάσεις σας να συμβάλλετε καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς μια τέτοια αναβάθμιση κανένα από τα κρίσιμα θέματα, τα οποία ταλανίζουν την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στον βαθμό που δεν θα αυξηθεί το παραγόμενο προϊόν.

Νομίζω ότι το σήμα που δίνουν τα αποτελέσματα που θα έχουμε, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό”.

Στην ομιλία του ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι “είναι υποχρεωμένος να λύσει δύο παρεξηγήσεις. Η πρώτη είναι ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις, για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητας. Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη”, ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

“Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ισχύει το αντίθετο. Η κυβέρνηση θεωρεί προτεραιότητα και δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας”.

Όπως σημείωσε, “επειδή έχουμε αυτές τις προτεραιότητες, διαπραγματευόμαστε σκληρά και επίμονα με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ. Δίνουμε μάχη για να εγκαταλείψουμε τη μνημονιακή πολιτική , τη πολιτική της σκληρής λιτότητας που έχει οδηγήσει στην υπερχρέωση και υπερφορολόγηση των νοικοκυριών”.

“Αυτός είναι ο τελικός μας στόχος”, σημείωσε. “Όσοι μας κατηγορούν για καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας, οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια για το αν αποδέχονται την ίδια υφεσιακή πολιτική στην οποία επιμένουν ορισμένοι ακραίοι στην Ευρώπη και το ΔΝΤ. Άμεσο και χωρίς διαπραγμάτευση κλείσιμο συμφωνίας, σημαίνει συνέχιση της λιτότητας και της υφεσιακής πολιτικής”.

Αναφερόμενος στη δεύτερη παρεξήγηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις, τόνισε ότι είναι “μεγάλο λάθος”.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ανέλυσε στην ομιλία του τι προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, τονίζοντας ότι προωθεί νέο παραγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην υψηλή εξειδίκευση, ενισχύει συγκεκριμένους παραγωγικούς τομείς και κλάδους, περιλαμβάνει δέσμη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν τις διαδικασίες της παραγωγικής ανασυγκρότησης και θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Φλαμπουράρης στους τρεις άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος που έχουν ιδιαίτερη σημασία, όπως επεσήμανε: την ολόπλευρη στήριξη των ΜΜΕ, την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με στόχο την ενίσχυση οικονομικών σχέσεων και συνεργασιών και τον νέο τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Αναφορικά με το τελευταίο τόνισε ότι “δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία. Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μέσα από διακρατικές και άλλες συμφωνίες όπου είναι σαφές ότι εμείς διαθέτουμε δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα, την πρόταση της επένδυσης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

15% συμμετοχή στο φάρμακο για τους χαμηλόμισθους προανήγγειλε ο Κουρουμπλής

Συνάντηση του Παυλόπουλου με τον Σαρτζετάκη

Βούλτεψη: Τελειωμό δεν έχουν οι «πρώτη φορά αριστερά» διορισμοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ