Καραγκούνης: Όσο περνάει ο καιρός βρισκόμαστε σε πιο δεινή θέση

«Εγώ να αντιληφθώ ότι πιέζεται. Η διαπραγμάτευση έχει πάει πλέον και στο ζήτημα των κυρίων συντάξεων» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις, και πρόσθεσε:

«Εμείς είχαμε βάλει τις κόκκινες γραμμές με το mail Χαρδούβελη. Είχαμε πει για τις επικουρικές για τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος “ναι”, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαμε μιλήσει για κύριες συντάξεις και βεβαίως, δεν το συζητάμε, για τους μισθούς. Εγώ θέλω να ρωτήσω. Όσο περνά αυτή η διαπραγμάτευση και ο χρόνος βρισκόμαστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση; Διότι αν μπαίνει τώρα στο τραπέζι το ζήτημα των κυρίων συντάξεων, φερ’ ειπείν, τότε όσο πιεζόμαστε και όσο περνά ο καιρός θα πιεζόμαστε για πολύ χειρότερα πράγματα. Και σίγουρα εφ’ όσον το κενό το δημοσιονομικό κενό ανεβαίνει τα μέτρα θα είναι 10 και 20 φορές χειρότερα από το mail Χαρδούβελη».

Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε λέγοντας: «Ακριβώς γιατί δεν έχουμε τα χρήματα. Διάβασα χθες το Non paper της κυβέρνησης και λέει ότι: “εμείς δεν θα επιμείνουμε στη σύγκρουση που γίνεται μεταξύ των θεσμών, έχουμε το δικό μας σχέδιο τον Ιούνιο να βγούμε στις αγορές”. Εγώ το θεωρώ πραγματικά το ανέκδοτο της δεκαετίας. Δηλαδή τι λένε: “Μέχρι να τα βρουν οι θεσμοί, εμείς θα βγούμε στις αγορές τον Ιούνιο”. Με 30% επιτόκιο στη διετία. Δεν ξέρω αν είναι σοβαρά όλα αυτά τα πράγματα. Θα σας έλεγα ότι το αντίστροφο επιχείρημα λέει το εξής: όσο περνάει ο καιρός και βρισκόμαστε σε πιο δεινή θέση θα πιεζόμαστε όχι για τις κόκκινες γραμμές, που κι εμείς είχαμε θέσει, αλλά για πολύ χειρότερα πράγματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο θέμα της εθνικής συνεννόησης σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση: «Κανένας δεν θα είχε καμία αντίρρηση, αλλά να υπάρχει ένας κοινός τόπος. Το να κάνεις μία εθνική συνεννόηση που θα σε καλέσει ο κ. Τσίπρας να σου πει ότι εγώ έχω κάποιες κόκκινες γραμμές, αλλά το ζήτημα είναι ποια είναι η διαπραγμάτευση. Να μας ενημερώσει ο κ. Τσίπρας ποια είναι η διαπραγμάτευση που έχει κάνει; Τι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα;».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει ζητήσει ο κ. Σαμαράς ενημέρωση στη Βουλή από τον κ. Τσίπρα ο κ. Καραγκούνης απάντησε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει μία πρωτοβουλία στη Βουλή, να μας ενημερώσει για το πως πάει η διαπραγμάτευση. Γιατί όταν έρχεται στη Βουλή και με επιθετικό τρόπο απευθύνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λέει ότι: “Ή θα έρθετε να μπείτε στη δική μου λογική”, η οποία κατά την προσωπική μας άποψη οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι εμφανές αυτό, “ή διαφορετικά δεν κάνω κάτι άλλο”. Δεν είναι έτσι. Να καταλάβουμε ποιος είναι ο κοινός τόπος τον οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε και να συζητήσουμε και βεβαίως να υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλίες. Αλλά εδώ έχουμε κάποια αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης η οποία εκπορεύεται από τα ψέματα που έχει πει πριν από τις εκλογές και δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ