Το “ΥΕΝΕΡΤ” του Ψαριανού και του Δανέλλη

«Η πρώτη φορά αριστερά δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης με αφορμή την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του Δ.Σ. της ΕΡΤ και προσθέτουν:

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της σφοδρής –και εκ των ένδον- κριτικής για το νόμο για την ΕΡΤ και η επιβεβαιώσή της ήρθε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Τη μεθεπομένη της ψήφισης του νόμου, ο οποίος δημιουργεί μια ασφυκτικά ελεγχόμενη από την κυβέρνηση και τον υπουργό ραδιοτηλεόραση, που ψευδεπίγραφα αναφέρεται ως δημόσια, η οποία δεν είναι και βιώσιμη, δημοσιεύθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο Δ.Σ.

Φυσικό θα μπορούσε να πει κανείς. Έλα, όμως, που η πρόσκληση αναρτήθηκε σήμερα και λήγει τη Δευτέρα 1.00 μ.μ. Πρόκειται για πρόσκληση υπερεπείγουσα αφού έχει διάρκεια μικρότερη των 24 εργάσιμων ωρών (!!), καθώς μεσολαβεί και το τριήμερο αργιών.

Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι ήταν έτοιμοι από καιρό. Αφού είναι προαποφασισμένο, λοιπόν, ας διορίσει τους εκλεκτούς του ο Υπουργός Επικρατείας μόνος του. Εξ άλλου όπως νομοθέτησαν η Βουλή απλώς θα εκφράσει άποψη.

Είχαμε προειδοποιήσει στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή πως πρώτα με το “μαύρο” και τώρα το “συριζονόμο” η ΕΡΤ κινδυνεύει να γίνε�� η “πλατεία Κλαυθμώνος” του 21ου αιώνα. Να μετατραπεί, δηλαδή, στο πρώτο λάφυρο επί του οποίου θα επιπίπτει με βάρβαρο τρόπο κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση για να το λεηλατεί, να το ξεθεμελιώνει κι όλα πάλι από την αρχή.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ σύντομα.

ΥΓ. Γιατί όλο αυτό το θέατρο; Προς τι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος; Γιατί δεν μας ανακοινώνει απ΄ ευθείας ο Υπουργός τα ονόματα του Δ.Σ.;

“Αγαπητοί ακροατές, αγαπητοί τηλεθεατές, καλή σας νύχτα! ΥΕΝΕΡΤ”.

 

 Διαβάστε επίσης:

“Επίθεση” Δανέλλη – Ψαριανού στον Καμμένο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ