Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να παραμείνει πρόεδρος ο Βενιζέλος;

Πρόταση να αναβληθεί το συνέδριο και να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι το τέλος της θητείας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε  ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  της Συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης.

Στο κλείσιμο της συνεδριάσης ο κ. Βενιζέλος δεν αποδέχθηκε την πρόταση αυτή επιμένοντας στη θέση του ότι δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παρά μόνο μέχρι το συνέδριο.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στις 5 έως 7 Ιουνίου, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα.Πρόκειται στην ουσία για μετάθεση των ημερομηνιών καθώς είχε αρχικά αποφασιστεί από 15-17 Μαΐου και η εκλογή προέδρου στις 7 Ιουνίου. Η αναβολή για τρείς εβδομάδες κρίθηκε απαραίτητη για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του Συνεδρίου. Οπως αποφασίστηκε η ανάδειξη των συνέδρων θα γίνει στις 24 Μαΐου, αφού ληφθούν οι αναγκαίες πρόνοιες για την εγκυρότητα του μητρώου των μελών.

Επίσης αποφασίστηκε να κληθούν και να συμμετέχουν στο συνέδριο με δικαίωμα λόγου όλοι οι πρώην βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές των ευρωεκλογών και των τελευταίων εθνικών εκλογών που δεν συμμετέχουν στην ΚΟΕΣ .  

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Εκλογή νέου αρχηγού στις 14 Ιουνίου

Σκανδαλίδης: Υπάρχει ανάγκη για μια αναγέννηση στο ΠΑΣΟΚ 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ