Βενιζέλος: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την «τούμπα»

«Είμαστε σε ετοιμότητα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Όχι σε ετοιμότητα δημοψηφισματική ή εκλογική, είμαστε σε μία ετοιμότητα ευθύνης», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την ‘τούμπα’, αλλά χρειάζεται δημοψήφισμα μόνο και μόνο για εσωκομματικούς λόγους. Έκανε μάλιστα λόγο για δημοψήφισμα «Τσίπρας-Λαφαζάνης» ή «Τσίπρας Κωνσταντοπούλου»…

Ο ίδιος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι ενώ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει στροφή και να υπογράψει συμφωνία, τα περί δημοψηφίσματος που έθεσε στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας επιδεικνύουν αδυναμία συμφωνίας.

«Τις τελευταίες μέρες, αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση με την υποβάθμιση του κ. Βαρουφάκη και τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, στέλνει, υποτίθεται, μήνυμα ότι επιθυμεί συμφωνία και μάλιστα γρήγορα. Με το άνοιγμα του ζητήματος του δημοψηφίσματος όμως που έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη μεγάλη τηλεοπτική του συνέντευξη, δηλώνει στην πραγματικότητα αδυναμία να καταλήξει σε συμφωνία», είπε, σχολιάζοντας έτσι και τον ‘ανασχηματισμό’ στην διαπραγματευτική ομάδα.

«Εάν ακολουθούσε το χρονοδιάγραμμά μας ο κ. Τσίπρας κάνοντας τη δική του σκληρή διαπραγμάτευση, υψώνοντας τα δικά του ζητήματα και αιτήματα, θα είχε κερδίσει η χώρα σημεία που εμείς δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε γιατί δεν είχαμε ορίζοντα πολιτικό, δεν είχαμε νομιμοποίηση, δεν είχαμε νωπή εντολή, είχαμε μια Αντιπολίτευση που μας υπονόμευε κι όχι μια Αντιπολίτευση που μας στήριζε, είχαμε μια Αντιπολίτευση που μας αμφισβητούσε, που έλεγε στους Ευρωπαίους μην τους πιστεύετε, μη δέχεστε την υπογραφή τους», είπε, σημειώνοντας πάντως την εγκατάλειψη σήμερα πολλών προεκλογικών υποσχέσεων με αύξηση φόρων κ.ο.κ.

Κατηγόρησε άλλωστε την κυβέρνηση πως όχι μόνο ποτέ δεν υπήρχε πλάνο ΄Β, αλλά ούτε και πλάνο Ά. «Λένε τώρα ότι παραπλανήθηκαν (σ.σ. για τις διαπραγματεύσεις), ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν. Αλλά μέχρι τώρα αυτοί μας έλεγαν εμείς τι να κάνουμε», είπε με νόημα, σημειώνοντας ότι «στροφή στην υπευθυνότητα σημαίνει ότι τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα και κερδήθηκαν έτσι ψήφοι».

Διαβάστε επίσης:

Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος χαιρέτησαν τον Άκη – ΒΙΝΤΕΟ

Βενιζέλος: “Κουκουλοφόρος εξωτερικού” ο Τσίπρας

Σε νέες συνεδριάσεις θα καταθέσουν Σημίτης, Βενιζέλος, Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ