Η δημοσκόπηση του Alpha – Δείτε τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Προβάδισμα 14,8% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ALPHA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 35,6% και η Νέα Δημοκρατία το 20,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2% και το ΠΑΣΟΚ με 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 13,7%.

Τι επιθυμούν οι πολίτες σε περίπτωση αδιεξόδου

Σε περίπτωση αδιεξόδου το 46,4% επιθυμεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το 38,3% να συνεχίσει η υπάρχουσα κυβέρνηση και το 12% εκλογές.

 

Τα ευρήματα για τη διαπραγμάτευση

Το 50,5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, φαίνεται να είναι ικανοποιημένο από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ενώ το 48,2% φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένο.

Στο ερώτημα αν πρέπει να δεχτούμε συμβιβασμό ή να προχωρήσουμε σε ρήξη με την Ευρώπη, το 65,1% τάσσεται υπέρ του συμβιβασμού ενώ το 31% επιθυμεί τη ρήξη.  

Το 56,8% θεωρεί ότι είναι ορατός ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και όχι το 38,8%.

 

Τι λένε οι πολίτες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Στο ερώτημα αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα το 58,1% δεν θέλει να γίνει δημοψήφισμα και το 37,3% επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση που διεξαχθεί δημοψήφισμα το 54,2% επιθυμεί χρηματοδότηση έστω και με μνημονιακά μέτρα ενώ το 37% επιθυμεί ρήξη και χρεοκοπία.

Την ίδια στιγμή το 65,4% επιθυμεί το ευρώ και την δραχμή θέλει το 27,3%.

Πως αξιολογούν την κυβέρνηση

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 52,4% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 44,9% την αξιολογεί αρνητικά.

 

Διαβάστε επίσης

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε ποια είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ