Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση με κάλπικα διλήμματα συνεχίζει τα αντιλαϊκά μέτρα

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι με κινδυνολογικά διλήμματα επιχειρεί να επιβάλλει στον λαό τη συνέχιση του προγράμματος αντιλαϊκών μέτρων, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στα ΤΕΙ Αθήνας, σε ημερίδα με θέμα «Οι εξελίξεις στα ΤΕΙ, η θέση του ΚΚΕ».

Καθημερινά «αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνώντων», ανέγερε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι «ενώ πριν λίγους μήνες, δήλωναν έτοιμοι να σκίσουν τα μνημόνια που υπέγραφαν οι κυβερνήσεις των μερκελιστών, όπως τους αποκαλούσαν, σήμερα προβάλουν στον λαό τα ίδια, κάλπικα διλήμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων για να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων».

«Προβάλλουν την αποδοχή των αντιλαϊκών κατευθύνσεων που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ως σκληρή διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί ”αμοιβαία επωφελής συμφωνία”, ώστε να αποφευχθεί η κρατική χρεοκοπία, η πιστωτική ασφυξία και η έξοδος από την ευρωζώνη» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η δήθεν περήφανη πατριωτική διαπραγμάτευσή τους, αφορά τους όρους σφαγής του λαού, για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη κοινοτική χρηματοδότηση των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων».

Επίσης, εγκάλεσε την κυβέρνηση για αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων «που τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με ικανοποιητικό τίμημα», καθώς και για αποδοχή του κοψίματος των δικαιωμάτων «των λεγόμενων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, επιδεινώνοντας τη θέση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και ετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις ασφαλιστικών οργανισμών που θα συμπιέσουν προς τα κάτω τα δικαιώματα».

Ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση δεσμεύεται πως οι εργαζόμενοι της χώρας δεν πρόκειται να ανακτήσουν τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν την περίοδο της κρίσης, «ενώ ακόμα και τις στοιχειώδεις προεκλογικές εξαγγελίες της για τον κατώτατο μισθό, την αύξηση του αφορολόγητου, τις κυριακάτικες αργίες, τη φορολογία των πολυεθνικών, τις μετέθεσαν στο απώτερο, αόριστο μέλλον».

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει γίνει πρόθυμος σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ «σε όλα τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στην Ευρασία, εμφανίζοντάς τους ως συμμάχους του ελληνικού λαού στις υποτιθέμενες πατριωτικές διαπραγματεύσεις τους». «Τα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους και αποκαλύπτουν τους ψεύτικους φίλους του λαού», ανέφερε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή και τον λαό για τις συζητήσεις της «με τους ατλαντικούς φίλους της, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τα νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την ΠΓΔΜ και τις σχέσεις με τη Ρωσία».

Σύμφωνα, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με την αντιυφεσιακή κατεύθυνση των μέτρων της κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η απλή αλήθεια είναι ότι όλες οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας».

«Η ζωή έδειξε ότι ακόμα και για τις διαφορές, που αφορούν τους τρόπους, τις μορφές, τα μίγματα, η υλοποίησή τους εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, όπως τις ανάγκες που έχει συνολικά η ΕΕ, ο συσχετισμός σε αυτήν, τι θέλουν οι ΗΠΑ κλπ» προσέθεσε, καταλήγοντας ότι «για τον λαό η μόνη διαφορά αφορά τους τρόπους, τις μεθόδους, το χρόνο και την έκταση της σφαγής των δικαιωμάτων του. Ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ως έξοδος από την κρίση, όχι μόνο δε συμβαδίζει με την λαϊκή ευημερία, αλλά οδηγεί μόνο σε συνεχείς θυσίες την εργατική τάξη, το λαό».

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Βαλαβάνη στον Βαρβιτσιώτη για το “άσχετη”

Ο Βαρβιτσιώτης για τη Βαλαβάνη: Η ομολογία της ότι είναι άσχετη μου προκαλεί ανησυχία – ΒΙΝΤΕΟ

Το ΚΚΕ για τον προπηλακισμό του Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ