Η απάντηση της Βαλαβάνη στον Βαρβιτσιώτη για το “άσχετη” – ΒΙΝΤΕΟ

Στους χαρακτηρισμούς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης  της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων και της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου.

“Μετά τους δύο συναδέλφους που ευχαρίστησα στο πρώτο μέρος θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Βαρβιτσιώτη επειδή με αποκάλεσε κατ’ ομολογία μου μάλιστα- οπότε είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικό- άσχετη, και τον πρωθυπουργό που πήρε την ευθύνη να με προτείνει για τη θέση αυτή λίγο πολύ ανεύθυνο”, είπε η κυρία Βαλαβάνη. 

“Θα ήθελα να του πω επειδή προερχόμαστε από δύο διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία και ο καθένας μας είναι φορέας μια εντελώς διαφορετικής κουλτούρας ότι στα νιάτα μου και δεν έχω αλλάξει γνώμη σε αυτό υποστηρίζαμε ότι θέλουμε να επιφέρουμε τέτοιες ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να γίνει τόσο απλή η πράξη της κυβέρνησης ώστε να μπορεί να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου μια μαγείρισσα η οποία δεν έχει κανένα άλλο προσόν, πέρα από το ότι είναι μαγείρισσα συν φυσικά έντιμος άνθρωπος με κοινή λογική κι όλα τα άλλα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς”, τόνισε.

“Αυτό που είπα εγώ ότι δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά και θα σας πουν οι δικηγόροι που δεν έχουν σχέση με τα φορολογικά ότι δεν αρκεί να είσαι δικηγόρος για να σκαμπάζεις διότι τα φορολογικά είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος, από τους πιο δύσκολους τομείς. Είμαι οικονομολόγος ο τομέας μου είναι η  μακροοικονομία και αυτό που καλούμαι να κάνω από αυτή τη θέση στην οποία πριν από εμένα έκατσαν άνθρωποι που μπορεί να ήξεραν πολύ περισσότερα από φορολογία απ΄ότι ξέρω εγώ αλλά λίγο υπηρετώντας μια συλλογική πολιτική κυβερνήσεων οδήγησαν τη χώρα σε μια τέτοια κατάσταση απελπισίας ώστε ο καθημερινός άνθρωπος να μένει εγκλωβισμένος… Για να οδηγηθούμε σε μια άλλη κατάσταση χρειάζονται κάποια πράγματα τα οποία είναι πιο βασικά κατά τη γνώμη μου”, είπε.

“Και πού τα σπούδασα όλα αυτά; Δεν τα σπούδασα στο οικονομικό πανεπιστήμιο απ’ όπου είναι το πτυχίο μου. Αυτά τα σπούδασα στο ότι πάνω από 40 χρόνια ανήκω σε αυτό που εμείς λέμε εργατικό και λαϊκό κίνημα” σημείωσε στη συνέχεια η κυρία Βαλαβάνη. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Βαλαβάνη: Τα μαθαίνω τώρα όλα. Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βαρβιτσιώτης για τη Βαλαβάνη: Η ομολογία της ότι είναι άσχετη μου προκαλεί ανησυχία – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ