Στρατούλης: Πιέσεις για να φύγει από την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα – ΒΙΝΤΕΟ

Τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση μέσω δημοσιευμάτων προκειμένου να απομακρυνθούν από το κυβερνητικό σχήμα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κατήγγειλε ο Δημήτρης Στρατούλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Εάν ενοχλούμε κάποιους τροϊκανούς και ζητάνε από την κυβέρνηση να διώξει στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας από την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους κάνουν τη χάρη και δεν έχουν και κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν τι θα κάνουμε. Το δάχτυλο να το κουνάνε εκεί που ξέρουν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων επικαλούμενος και το δημοσίευμα των Financial Times.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η εμπλοκή που προέκυψε χθες με την καταβολή των συντάξεων από τα ATM οφείλεται σε πρόβλημα που αντιμετώπιζε το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.

«Επικοινώνησα με τις τράπεζες και μου είπαν ότι είχε πρόβλημα το σύστημα ΔΙΑΣ», είπε ο κ. Στρατούλης.

Ακόμη, τόνισε πως οι δανειστές επιμένουν στη μείωση των συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ και στις ομαδικές απολύσεις ενώ ακόμα και τώρα ασκούνται πιέσεις προκειμένου να αποσυρθεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

«Ακόμα και τώρα μας ζητάν να πάρουμε πίσω τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις», προσέθεσε ο κ. Στρατούλης και εξήγησε ότι από τη ρύθμιση έχουν μπει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων περισσότερα από 65 εκατ. ευρώ.

Τέλος, προανήγγειλε τη διακοπή των συνομιλιών με τα τεχνικά κλιμάκια όσο επιμένουν στην πέμπτη αξιολόγηση και παραμένουν προσκολλημένα στη λογική των μνημονίων.

Δείτε τα βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Νέα διακήρυξη υπογράφουν οι πρόεδροι Κύπρου, Αιγύπτου και ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Αυτά είναι τα μέλη της Εξεταστικής για το Μνημόνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ