Τσίπρας: Μέρος των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία – ΒΙΝΤΕΟ

Για δυνατότητα συμμετοχής του δημοσίου στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ένα διαρκές έσοδο που στόχος είναι να πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”. 

“Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι χρήσιμες όταν πουλάς σε καλή τιμή, όχι όταν οι τιμές έχουν πέσει τόσο χαμηλά. ‘Εχουν μια χρησιμότητα όταν επενδύονται στην πραγματική οικονομία και δημιουργούν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, αποδίδουν. Στη δική μας περίπτωση δεν έχουμε τίποτα από τα δύο.  Οι τιμές είναι χαμηλά και ό,τι πουλάμε το βάζουμε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, δεδομένου ότι το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα” ; είπε ο κ. Τσίπρας.

“Λέμε ότι αν είναι να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιούσια μας για να βγούμε από την κρίση, να το κάνουμε παρότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση στα θέματα αυτά. Είναι μια από τις υποχωρήσεις μας. Εντούτοις ζητάμε να μην πηγαίνουν τα χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, ένα μέρος του τουλάχιστον να επενδύεται  στην πραγματική οικονομία, να δίνει θέσεις εργασίας,  να πολλαπλασιάζεται ως ανάπτυξη και ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα – αυτό ενδεχομένως να μην μπορεί να καταστεί εφικτό για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει – μια συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου, η λογική των αναπτυξιακών κοινοπραξιών, γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα διαρκές έσοδο που θέλουμε να πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αν υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΤΑΙΠΕΔ  όπου υπάρχουν 100-120 εκατ. ευρώ real estate, τη ΔΕΣΦΑ, τη διαδικασία πώλησης της SOKAR με βάση τους κανόνες ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, τον ΟΔΙΕ και τον Αστέρα που ‘όπως ανέφερε έχει κολλήσει στο ΣτΕ. Τέλος, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα θέματα στα οποία η κυβέρνηση επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση είναι το αεροδρόμιο και λιμάνι του Πειραιά.  

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας για τον Κώστα Καραμανλή – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Πράγματα που δεν μπορούν να μου τα πουν οι έξω, μου τα λέει η εσωτερική τρόικα – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Αν δεν επέλθει συμφωνία τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ