Άδωνις: Αν δεν πάρει πρωτοβουλία ο Τσίπρας δεν θα έχουμε συμφωνία

«Καλά κάνει ο Πρωθυπουργός και – κακά τα ψέματα- ο ίδιος πρέπει να πάρει πάνω του τη διαπραγμάτευση. Το είχε γράψει και ο Νίκος Χατζηνικολάου στη Realnews την περασμένη Κυριακή. Νομίζω ότι δεν υπάρχει –εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση με τον κ. Βαρουφάκη– άλλη λύση ούτως ή άλλως» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Κάτια Μακρή, στον Real MF 97,8 και πρόσθεσε:

«Αν δεν πάρει πρωτοβουλία ο κ. Τσίπρας δεν θα έχουμε συμφωνία -με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, το κόμμα είναι έτοιμο να τις αντιμετωπίσει, μετά και απ’ όσα είπε ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, στην πρόσφατη συνέντευξή του, όπου σύμφωνα με κάποιους λέγοντας «δεν θέλουμε εκλογές, δεν ζητάμε εκλογές», έβγαλε φόβο:

«Δεν έβγαλε φόβο, έβγαλε υπευθυνότητα. Εμένα αν με βγάζατε προ έξι μηνών και με ρωτάγατε για πρόωρες εκλογές θα έλεγα ότι είναι αδιανόητο μία χώρα να κάνει διαρκώς εκλογές γιατί οι εκλογές είναι ζημιά αν γίνονται συνέχεια. Οι εκλογές είναι όφελος για τη Δημοκρατία και τον τόπο όταν γίνονται στην ώρα τους. Αυτά έλεγα προ έξι μηνών».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ συμπλήρωσε: «Τι είπε ο Σαμαράς; Ο Σαμαράς είπε ότι “αν κάνεις κύριε τώρα εκλογές, στην πραγματικότητα θα στείλεις τη χώρα στη δραχμή, για να πάρω εγώ την εξουσία να πάω στη δραχμή και να είναι η χώρα κατεστραμμένη”, όχι δεν θέλει αυτό ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει μία χώρα που θα είναι στην Ευρωζώνη, που θα είναι ευρωπαϊκή, που θα είναι ισχυρή. Αντί να πείτε μπράβο γι’ αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς τον ψέγετε. Βεβαίως άμα πάμε σε εκλογές είμαστε ικανοί και έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά αυτό είναι το ζήτημα;».

«Η Ν.Δ. είναι και συμπαγής και ενωμένη και ψύχραιμη και έτοιμη για εκλογές ανά πάσα στιγμή. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο δεν είναι το όφελος της Ν.Δ. το ζητούμενο είναι το όφελος του τόπου» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ