Φίλης: Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος

«Είναι μια διαπραγμάτευση η οποία εξελίσσεται» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κάτια Μακρή, στον Real FM 97,8 και πρόσθεσε:

«Εμείς έχουμε τέσσερις κόκκινες γραμμές στις οποίες επιμένουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα θέματα των συντάξεων που θέλει η πέμπτη αξιολόγηση, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στα θέματα τα εργασιακά και να μονιμοποιήσουμε το καθεστώς της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ομαδικών απολύσεων, όπως μας ζητούν. Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τον ΦΠΑ οριζοντίως σε είδη λαϊκής κατανάλωσης κλπ, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποίηση τύπου ξεπουλήματος».

«Μία διαπραγμάτευση είναι λογικό να έχει πολλές φάσεις και να κυλάει πότε από εδώ και πότε από εκεί» σημείωσε ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι:

«Δεν είναι μια γραμμική εξέλιξη αυτή της διαπραγμάτευσης. Αλλιώς, αν τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα και ομαλά, δεν θα υπήρχε διαπραγμάτευση. Θα υπήρχε μία προαποφασισμένη κατάληξη».

«Νομίζω ότι θα υπάρξει πρόοδος» επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε «ρεαλιστικά αισιόδοξος», καθώς:

«Δεν υπάρχει συμφέρον ούτε στην Αθήνα ούτε στις άλλες χώρες των πιστωτών –και κυρίως στο Βερολίνο- να υπάρξει μια κρίση».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που ακολούθησε την απουσία του από το δείπνο των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, ο κ. Φίλης ανέφερε:

«Εάν ισχύουν όσα μετεδόθησαν από διάφορα πρακτορεία ότι συνέβη στη Σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα, όπου ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εδέχθη μία επίθεση –όχι και από τους 18-, από τα καρακόλια που υπήρχαν εκεί μέσα (…). Εάν αυτό ήταν το κλίμα, που μετεδόθη, είναι λογικό από άποψη πολιτικής αξιοπρέπειας –όχι προσωπικής- αλλά και εθνικής, ο ΥΠΟΙΚ να μη θέλει να συμφάει με τους υβριστές της χώρας. Διότι όσα είπαν για τον κ. Βαρουφάκη, δεν είναι προσωπικές αιχμές, είναι εναντίον της χώρας μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ