Λαφαζάνης: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι ευχάριστο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

«Βεβαίως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι ευχάριστο πράγμα», ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Η διαφορά όμως με όλες τις προηγούμενες που έφερνε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης «είναι ότι εδώ δεν έχουμε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να παρακαμφθεί η Βουλή, να μην γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια, να διαμορφωθούν νομικά τετελεσμένα και αργότερα όταν θα έχει ξεχαστεί το πράγμα και έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα να τη φέρουμε, αν τη φέρουμε, υποτίθεται για συζήτηση για να πέσουμε στα μαλακά».

«Εδώ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξέφραζε τις πραγματικές ανάγκες για τις οποίες έχει διαμορφωθεί αυτός ο θεσμός. Δεν έρχεται να νομοθετηθεί στη ζούλα έχουμε ειδική ρύθμιση, ειδική συζήτηση, ειδική Ολομέλεια», σημείωσε.

Παράλληλα ο υπουργός έκανε λόγο για μία «πέμπτη φάλαγγα εγκαθέτων του πιο σκληρού αντιδραστικού πυρήνα που υπάρχει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς με την υπαλληλική τους συμπεριφορά απέναντι σε αυτό το σκληρό αντιδραστικό ευρωπαϊκό κατεστημένο που καταστρέφει όλη την Ευρώπη κάνουν καριέρα σε αυτή τη χώρα. Ένα πράγμα δεν αντέχουν την κριτική απέναντι στα κατεστημένα, εγχώρια και ξένα», πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πειραματόζωό τους”

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγι για «τεράστιες δυσκολίες για να κάνουμε μία συμφωνία η οποία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας, με την εναλλακτική προοπτική που χρειάζεται η χώρα».

«Μην περιμένετε να συνομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία η οποία θα επιβάλει νέα μέτρα στον ελληνικό λαό. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ότι υπογράψει η κυβέρνησή μας θα είναι συμβατό με το πρόγραμμά μας και δεν θα περιέχει μέτρα, ούτε ξεπούλημα της χώρας», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Η χώρα έχει τη δύναμη να διαπραγματευτεί μία τέτοια συμφωνία και να προχωρήσουμε σε μία τέτοια συμφωνία. Και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις και εναλλακτικές προοπτικές για να προχωρήσει και να στηριχθεί και να σταθεί στα πόδια της, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει. Αν κάποιοι δεν θα αντέξουν αυτές τις εναλλακτικές προοπτικές, δε θα είναι η χώρα, θα είναι αυτοί που θέλουν να μας βάλουν στην μνημονιακή μπότα με τη χειρότερη ακόμα μορφή προκειμένου να υπηρετήσουν τα βρώμικα σχέδια τα οποία δυστυχώς έχουν για την Ευρώπη και το μέλλον της».

«Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν θα γίνει πειραματόζωό τους. Διαθέτουμε τη δυνατότητα και τη στήριξη από τον ελληνικό λαό, από τους λαούς της Ευρώπης για να ακολουθήσουμε έναν προοδευτικό δρόμο. Και θα τον ακολουθήσουμε, είτε με συμφωνία, είτε και χωρίς συμφωνία», κατέληξε.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Με τον Βαρουφάκη η διαπραγμάτευση δεν θα κλείσει

Λαφαζάνης σε Προεδρείο: Σε μένα κάνετε οικονομία χρόνου; – ΒΙΝΤΕΟ

Κυβερνητικοί κύκλοι: Θα ενταθούν οι πιέσεις κατά της χώρας…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ