Ο Γεωργιάδης στο Bloomberg: Έχω τα λεφτά μου στην Ελλάδα

Τη δήλωση ότι τα χρήματά του είναι στην Ελλάδα, έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αν και αρχικά αποκρίθηκε ότι δεν θα απαντήσει στην ερώτηση γιατί είναι προσωπική.

Στη συνέντευξη του στο Bloomberg, ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για το αν έχει αποσύρει τα χρήματά του από την Ελλάδα.

Μετά τη διαβεβαίωση του ότι τα χρήματά του είναι στην Ελλάδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Θα πω μόνο πως καταλαβαίνω τον κόσμο που αποσύρει τα λεφτά του. Εάν φοβάσαι για τις τράπεζες, είσαι ελεύθερος να αποσύρεις τα λεφτά σου και να τα κάνεις ότι θέλεις. Απ’ την άλλη βέβαια οι Έλληνες πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί εδώ ζούμε, εδώ είναι η πατρίδα μας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να βρει την πολιτική δύναμη για να κλείσει ακόμα και σήμερα τη συμφωνία, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που ακολουθούσε η Ελλάδα πριν την αλλαγή εξουσίας, τονίζοντας ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της προόδου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντέστρεψε την πορεία ανάκαμψης.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι Πρόεδρος ενός νεοκομουνιστικού κόμματος μόνο, αλλά πρωθυπουργός της χώρας. Μπορεί να βρει τη λύση και να υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν νομίζω πως έχει την πολιτική δύναμη να το κάνει», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, καθώς υπολογίζει πως 30-40 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ψήφιζαν ένα συμβιβασμό στην κατεύθυνση Βαρουφάκη, ενώ συμπλήρωσε πως η παρούσα Βουλή θα μπορούσε να βρει μια λύση για να μη πέσει η χώρα στα βράχια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Bloomberg για την πιθανότητα η κυβέρνηση να κατευθυνθεί σε δημοψήφισμα -στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν έχουν ευνοϊκή καταλήξουν για την Ελλάδα- απαντώντας ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια όμως τόνισε ότι αυτόματα με την ανακοίνωση διεξαγωγής του οι αγορές στην Ελλάδα «εντός 24ωρου θα είχαν καταστραφεί. Θα επιβάλλονταν έλεγχος στη διακίνηση κεφαλαίων, δεν θα πληρωθεί ο κόσμος. Μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα εάν θα μείνουμε στο ευρώ η οικονομία θα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο. Και φυσικά κάτι τέτοιο θα έκανε τη λύση πιο δύσκολη».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ερωτώμενος για το αν μετάνιωσε που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φορολόγησε τους εφοπλιστές απάντησε αρνητικά. «Εάν προσπαθήσεις να τους φορολογήσεις στα επόμενα 24 δευτερόλεπτα, όχι ώρες, θα έχουν αλλάξει τη σημαία στα πλοία τους», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η κυβέρνηση Μπλερ προσπάθησε να κάνει κάτι τέτοιο, οι μισές περίπου ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες του Σίτι επέστρεψαν στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Διαμαντόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ