• "Έδειξε" Άγκυρα ο Παπαδήμος

  2:45 μμ, Παρασκευή 06 Απρ 2012 2:45 μμ, Παρασκευή 06 Απρ 2012

  Σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα, αλλά και τον ΟΗΕ έστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα της κυπριακής Βουλής.

  Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Κυριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση:

  "Συμμεριζόμαστε πλήρως τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία άλλωστε εδράζεται και στην απόφαση 2026 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, εάν προηγουμένως δεν έχουν επιλυθεί οι εσωτερικές πτυχές του προβλήματος. Αυτές περιλαμβάνουν και το εδαφικό, που είναι αλληλένδετο με το περιουσιακό, όπως και το ζήτημα των Τούρκων εποίκων".

  Τόνισε, επίσης, ότι στην επίλυση των καίριων αυτών πτυχών του Κυπριακού, και όχι μόνο στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων μιας συνολικής συμφωνίας λύσης, η Άγκυρα μπορεί, αν έχει πράγματι την πολιτική βούληση, να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες προς την τουρκοκυπριακή πλευρά.

  Γενικότερα, είναι προφανές, είπε, ότι το κλειδί μιας συμφωνίας λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα. "Η Τουρκία οφείλει, κατά βάση, να αφήσει ελεύθερο τον κυπριακό λαό", είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα