Διακοπές και αντιπαραθέσεις στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – ΒΙΝΤΕΟ

Με εντονότατες αντιπαραθέσεις ξεκίνησε χθες η Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν κατά της ανακοίνωσης του προεδρείου, ότι το νομοσχέδιο που κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ψηφιστεί σήμερα, καταγγέλλοντας την προσφυγή της κυβέρνησης σε διαδικασίες κατεπείγοντος και αξίωσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία κύρωσης των νομοσχεδίων, που προβλέπει ακρόαση φορέων, ώστε να ακουστεί η γνώμη της ΚΕΔΚΕ. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να ακουστούν οι φορείς αύριο και να τεθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε ψηφοφορία την Παρασκευή.

Απαντώντας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης υπενθύμισε πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης συγκυβέρνησης συζητούνταν πάντοτε σε μία συνεδρίαση, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ, η σχετική Πράξη δεν συζητήθηκε ποτέ.

«Βιαζόμαστε γιατί θέλουμε πολιτικά να θωρακίσουμε τη χώρα σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, ώστε η κυβέρνηση να έχει την ψήφο της Βουλής και μάλιστα με ευρύτερη πλειοψηφία» διευκρίνισε ο Νίκος Φίλης, δηλώνοντας ότι τελικά αποδέχεται την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, αρκεί η τύχη του νομοσχεδίου να κριθεί την Παρασκευή, χωρίς νέα αναβολή. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης και Άδωνις δεν αποχωρίζονται τα κινητά τους – ΦΩΤΟ

Διάλογοι ντροπής στην Επιτροπή της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ