Στρατούλης: Λένε ψέματα οι εκπρόσωποι των δανειστών…

«Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έγινε προφανώς για να έχει μεγαλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες η χώρα μας, να έχει την αναγκαία ρευστότητα στις κρίσιμες ημέρες μέχρι τις 11 Μαΐου, που απ’ ό,τι φαίνεται εκεί θα είναι και το κρίσιμο Eurogroup για να επιτευχθεί η τελική συμφωνία» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην κατάθεση των αποθεματικών δημόσιων φορέων Τράπεζα της Ελλάδος.

«Εμείς ως κυβέρνηση εξακολουθούμε με σταθερότητα, με συνέπεια, με επιμονή, με σκληρό τρόπο αν χρειαστεί, να διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές της χώρας και τους λεγόμενους εταίρους για να επιτευχθεί για τη χώρα μας και τον λαό μας συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν επιτευχθεί τελικά συμφωνία, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Η απόλυτη πεποίθησή μας είναι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Έχετε δίκιο για το δυόμισι μήνες, αλλά οι επιλογές που είχαμε ήταν δύο: Ή να τα διπλώσουμε, να υποχωρήσουμε και να δεχθούμε τις απαράδεκτες, αποικιοκρατικού τύπου, απαιτήσεις τους και εκφοβισμούς τους, για να μειώσουμε εκ νέου τους μισθούς, τις συντάξεις, για να επιβάλουμε νέες φορομπηχτικές πολιτικές και να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, καθώς και να υπογράψουμε ή να συνεχίσουμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού να διαπραγματευόμαστε σκληρά. Επιλέξαμε το δεύτερο».

«Θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε μία θετική για τον λαό και τη χώρα συμφωνία» συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημείωσε ότι «έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε» ενώ τόνισε ότι «λένε ψέματα οι εκπρόσωποι των δανειστών που λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέθεσε δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων… Καταθέσαμε πάρα πολύ έγκαιρα, όχι μόνο τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων και τις απόψεις μας αλλά πλήρως κοστολογημένες και πλήρως χρονοπροσανατολισμένες. Με ακρίβεια μέχρι το τελευταίο ευρώ και με ακρίβεια ημέρας για το πότε θα νομοθετήσουμε. Το πρόβλημα δεν είναι αν καταθέσαμε η όχι» υποστήριξε ο κ. Στρατούλης και συνέχισε λέγοντας:

«Η διαφορά είναι ιδεολογική και πολιτική. Το θέμα είναι ότι διαφωνούν οι άνθρωποι. Θέλουν να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μνημόνια στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας τις επαφές της κυβέρνησης με τη Ρωσία, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανέφερε ότι «η αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία μας βοηθάει και ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση, και κυρίως αναδεικνύει το γεωπολιτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Focus: Η “μικρή Ελλάδα” της Αυστρίας απειλεί την Ευρωζώνη

Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, τα 4 εκατομμύρια και η λίστα Λαγκάρντ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ