Επικοινωνία Αβραμόπουλου – Κουτσούμπα για το μεταναστευτικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ αναφορικά με τις τραγικές πλέον διαστάσεις που παίρνουν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, τα οποία φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η οικονομική κρίση και η πολιτική των κυβερνήσεων ευθύνονται για το γεγονός ότι χιλιάδες κατατρεγμένοι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο, κατακλύζοντας τις ακτές της Ελλάδας και άλλων χωρών της Μεσογείου. Τόνισε τη θέση του κόμματός του για την ανάγκη απειθαρχίας στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σένγκεν, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, όπως και την ανάγκη να μη συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα σε επεμβάσεις και αποστολές.

Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας στελεχωμένοι με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ την Πέμπτη – ΤΩΡΑ

Οι selfies του Σταύρου Θεοδωράκη με στρατιώτες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ