Τσίπρας: Η αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Τους στόχους και τις κατευθύνσεις της πολιτείας, για την αστυνομία, την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία, ξεδίπλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνάντηση με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Στόχος είναι η πολιτεία να διαθέσει κάθε δυνατή βοήθεια… Βλέπουμε το λειτούργημα της πολιτικής προστασίας … τον αστυνομικό, τον πυροσβέστη, όχι ως εκτελεστικό όργανο, αλλά ως άνθρωπο, ως εργαζόμενο», επε��ήμανε.

«Η προστασία των πολιτών αποτελεί θεμέλιο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ο τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας αντανακλά το επίπεδο της δημοκρατίας», τόνισε. «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη κάθε είδους προκατάληψη για την αστυνομία».

Το μήνυμα ότι “η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται” έστειλε επίσης ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στις δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση και τόνισε ότι “αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό”.

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι “όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι”. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά και να είναι κράτος δικαίου”.

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης

Οι… “συμβουλές” του Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ