Φόβοι για συντριβή

Τον κίνδυνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μη συγκεντρώσουν μαζί 51% εξέφρασε στη χθεσινή σύσκεψη στην Ιπποκράτους με κορυφαία στελέχη του κόμματός του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σήμερα το μεσημέρι, από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα απευθύνει πρόσκληση επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών που δεν μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα, αφού αποδεχθούν το πολιτικό πλαίσιο που θα θέσει.«Δεν θα υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση αν τα δυο κόμματα δεν συγκεντρώσουν μαζί το 51%» φέρεται να είπαν στη σύσκεψη τόσο ο Πρόεδρος όσο και άλλα στελέχη του κόμματος.Ο Ευ. Βενιζέλος, με βάση τα 13 σημεία που παρουσίασε προχθές στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, παρουσίασε στα στελέχη τα διλήμματα που θα θέσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές-ζήτησε, μάλιστα, να παραμείνουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, ώστε να ολοκληρώσουν τη συζήτηση, αλλά και να κάνουν το σχεδιασμό του; Με εκλογικό ορίζοντα την 6η Μαΐου.

Στόχος η διαμόρφωση μιας πρότασης που θα πείθει πως μόνο το ΠΑΣΟΚ και μόνο ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να εφαρμόσουν πολιτική πέραν και έξω του Μνημονίου.Όπως, μάλιστα, τόνισε δεν πρόκειται να δεχθεί οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στα μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο, αλλά το κόμμα του θα επιμείνει στις περικοπές των δαπανών.

Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για μέτωπα του κόμματός του τόσο με τη ΝΔ και την δεξιά, όσο όπως είπε και με τα αδιέξοδα της αριστεράς, ενώ ζήτησε ουσιαστικά αντεπίθεση, λέγοντας ότι θα πρέπει να καλούνται τα άλλα κόμματα να πουν τι θα πράξουν τον Ιούνιο.Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ