Κόντρα Μητσοτάκη – Βρούτση για τρομοκρατία και μνημόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, με αφορμή την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου, με την κόντρα να απλώνεται και στη συμφωνία ενόψει Eurogroup.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για «φωτογραφικές, ευεργετικές, διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού», στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου.

«Όταν η βία της τρομοκρατίας εξισώνεται με άλλες μορφές βίας, για παράδειγμα με τη βία των μνημονίων, των ψηφισμένων νόμων… τότε αμφισβητούνται οι βασικές αρχές της αστικής δημοκρατίας», είπε.

«Θα είστε υπόλογος κ. υπουργέ για την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού», σημείωσε. «Νομοθετείται για την απελευθέρωση σεσημασμένων… Ποιος διοικεί τον Κορυδαλλό, οι σεσημασμένοι ποινικοί, κυριαρχεί η πλήρης ανομία… και την καλύπτεται», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους και στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, κάνοντας ευθεία επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη . «Δεν έχετε υπογράψει μονομερείς ενέργειες με τους εταίρους… αλλά αυτό κάνετε… πάτε στη ρήξη…», είπε. «Δεν έχετε εξουσιοδότηση να κατεβάσετε την ευρωπαϊκή σημαία από το κοινοβούλιο».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, απάντησε δυο φορές σε υψηλούς τόνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν βλέπει τις διατάξεις που βοηθούν την αποσυμφόρηση των φυλακών… και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί», ενώ υπενθύμισε ότι “επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν δοθεί εφτά άδειες στο Ξηρό” και πως με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης “μεθοδεύεται η δημιουργία ισχυρών συντηρητικών αντανακλαστικών στην ελληνική κοινωνία”, σημειώσε. “Εχουν καεί τα χλωρά μαζί με τα ξερά με αυτές τις μεθοδεύσεις, τη έχει πληρώσει κόσμος που δεν παίρνει άδειες από τις φυλακές, άδεις για σπουδές…”

Για τα πολιτικά ο κ . Βούτσης είπε “κανένας θεσμός δεν μας είπε ότι κάνουμε μονομερή ενέργεια και μας το λέτε εσείς και μας εγκαλείται… είναι απίστευτο”

Δείτε τα βίντεο

 

Δείτε επίσης

Άδωνις στον Βούτση: Έχετε εμπλουτίσει τα χημικά με βιταμίνες; – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ