Κόντρα Βούτση – Βορίδη στη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν πριν από λίγο οι τόνοι στη βουλή, με αφορμή την ομιλία του Μάκη Βορίδη. Το λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε: “Πληροφορήθηκα ότι τα εκλεκτά μνημονιακά μέσα φιλοξενούν μέχρι πριν από λίγο την ομιλία του κ. Γεωργιάδη που με περιλούζει. Περί αυτού δεν έχει ευθύνη ο κ. Γεωργιάδης. Αλλά για να συνεννοούμαστε γιατί η σύγκρουση θα είναι σκληρή και σε αυτό το επίπεδο και το μήνυμα πρέπει να το πάρετε”.

“Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και στην κατασυκοφάντηση που γίνεται και του ελληνικού λαού και των μαζικών κινημάτων και των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς θα κοπεί από τη ρίζα του” ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη. 

“Δεν μιλάτε εκ μέρους των καναλιών κ. Άδωνι”, είπε ο κ. Βούτσης.

“Εσείς μιλάτε εκ μέρους των τρομοκρατών” ακούστηκε να λέει ο βουλευτής της ΝΔ.

“Δεν υπάρχει κ. Άδωνι, όπως δεν υπάρχει κ. Νίκο”, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. 

“Θα ήθελα ο κ. Βορίδης να μας πει εάν ένα οποιοδήποτε από τα θέματα που έθιξε δεν τα έχει ακούσει απολύτως επιχειρηματολογημένο σαν θέση του ΣΥΡΙΖΑ και εάν ένα από αυτά θεωρείται ότι ανακαλύφθηκαν ή υποβλήθηκαν ή επεβλήθησαν τώρα για να τα νομοθετήσουμε. Θα παρακαλούσαμε να το πείτε δημοσίως. Θα ήθελα επίσης να αφαιρέσετε τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα από την ομιλία σας που μέσα στο πάθος σας είπατε περί ένοπλων κλπ. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ολισθηρός δρόμος, δεν θέλω να ανταποδώσω, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Τη διαγραφή των τελευταίων δευτερολέπτων της ομιλίας Βορίδη αλλά και τη φράση περί “κόψιμου του χεριού από τη ρίζα” στην ομιλία Βούτση εισηγήθηκε και ο κ. Κακλαμάνης από την έδρα.

“Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας και είμαι έτοιμος να το αναγνωρίσω πάραυτα. Η θέση η δική σας και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συνεπής με την συγκεκριμένη νομοθετική πρακτική εξού και οι πολίτες δεν δικαιούνται να παραπονούνται για τις συνέπειες αυτές της πρακτικής” απάντησε στον κ. Βούτση ο Μάκης Βορίδης, παίρνοντας εκ νέου το λόγο.

Επίσης επαναδιατυπώνοντας τις τελευταίες φράσεις είπε: “Επαναλαμβάνω ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει αντεγκληματικά χαρά, έχει χαρακτηριστικά που χαρίζουν ποινές και ποινική μεταχείριση σε τρομοκράτες με τους οποίους εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι έχετε ιδεολογική συγγένεια και σχέση”. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Άδωνις στον Βούτση: Έχετε εμπλουτίσει τα χημικά με βιταμίνες; – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ